Hier zijn de Xiaomi en Redmi die naar verwachting MIUI 13 zullen ontvangen in augustus, na de Mi MIX 4

De geruchten over MIUI 13, de nieuwe en langverwachte versie van Xiaomi’s eigen interface, vermenigvuldigen zich, zodat ze nu praktisch op de agenda staan.

Net over dit laatste punt is er nu nieuws: ze verschenen op het net de namen van de modellen die MIUI 13 al in augustus 2021 zouden moeten krijgen.

MIUI 13 in augustus 2021: op welke Xiaomi en Redmi

Volgens de laatste geruchten die we u gemeld hebben, zou MIUI 13 officieel aangekondigd moeten worden in augustus 2021 en de smartphone genaamd om het te laten debuteren zou de geruchtmakende en langverwachte Xiaomi Mi MIX 4 moeten zijn.

Volgens de laatste berichten die uit China komen, zou de update naar MIUI 13 al in augustus beschikbaar moeten komen voor de volgende modellen van het merk Xiaomi en Redmi:

Xiaomi Mi 11 5G (hier is onze review)

Xiaomi Mi 10 serie

Xiaomi Mi 9 serie

Redmi K40 serie

Redmi K30 serie

Redmi Note 10-serie

Redmi Note 9-serie

Redmi Note 8-serie

>>>>>Xiaomi Telefoon Batterij

Daarnaast is er nog een kleine curiositeit te melden: zelfs de oude Xiaomi Mi 6 zal MIUI 13 krijgen. Volgens Lei Jun zijn er namelijk nog meer dan 2 miljoen gebruikers in het bezit van deze terminal en de Chinese fabrikant wil hen niet teleurstellen.

Het is echter zeer belangrijk erop te wijzen dat deze lijst noch officieel, noch volledig is; zo is er bijvoorbeeld geen smartphone met het merk POCO.

>>>>>>Xiaomi Accu voor Xiaomi Mi 10 /10S 5G Phone Batterij

HarmonyOS: Android apps werken met het OS, Huawei legt uit waarom

Enkele dagen geleden lichtte Huawei een tipje van de sluier op over de definitieve en stabiele versie van HarmonyOS. Dit eindproduct lijkt veel op Android, tot aan de Easter Eggs toe. Vanuit het oogpunt van interface en code is HarmonyOS een eenvoudige “fork” van Android, een nieuwe software gebaseerd op de broncode van een bestaande software. In dit geval: AOSP (Android Open Source Project).

Bovendien kan HarmonOS zonder problemen een applicatie draaien die oorspronkelijk voor Android is ontwikkeld, wat de beschuldigingen van Huawei’s tegenstanders bevestigt. Om zichzelf te verdedigen tegen het simpelweg imiteren van AOSP, is de Chinese groep naar de mat gegaan.

HUAWEI WIL SOEPELE OVERGANG VAN ANDROID NAAR HARMONYOS

Eric Xu, de huidige voorzitter van Huawei, richtte zich in een verklaring tot de Chinese ontwikkelaarsgemeenschap. “Om de digitale activa van bestaande Huawei-gebruikers van mobiele telefoons en tablets te beschermen, staat HarmonyOS 2 toe dat bestaande Android-applicaties draaien op bepaalde apparaten die met het systeem zijn uitgerust,” zegt Eric Xu. Concreet wil Huawei de overgang van Android naar HarmonyOS soepel laten verlopen.

In eerste instantie heeft de fabrikant geen andere keuze dan Android-toepassingen toe te staan op zijn modulaire OS. Als Huawei een geheel nieuw besturingssysteem had ontwikkeld zonder te vertrouwen op de fundamenten van Android, zou het aanbod van compatibele applicaties op haar toestellen via AppGallery vrij mager zijn geweest. In dat geval zou Huawei gedwongen zijn geweest om zijn ecosysteem nog enkele jaren uit te bouwen voordat het zou kunnen hopen gebruikers aan te trekken. Uiteindelijk maakt de huidige aanpak van de Chinese fabrikant het mogelijk de overgang te versnellen.

Windows 11″ effect, Microsoft stopt de release van 21H2 builds!

Als onderdeel van de voorbereidingen rond zijn grote “What’s next for Windows” evenement, heeft Microsoft een beslissing genomen. De publicatie van builds van Windows 10 21H2 aka Sun Valley wordt gedurende de komende weken gestopt.

Het is duidelijk dat de reus beslist om testers die geregistreerd zijn op het DEV kanaal niet langer nieuwe builds van 21H2 aan te bieden. De reus hoopt dus op een maximum aan aandacht rond zijn evenement van 24 juni. Het verrassingseffect rond het herontwerp van Windows 10 zou nog belangrijker kunnen zijn.

De aanpak stelt Redmond in staat het geheim te bewaren rond het grote nieuws en de veranderingen die deze volgende generatie van Windows vergezellen. In de komende weken blijven de huidige Builds 21390 van kracht. Alleen “Service Pipeline” tests zijn gepland met een paar cumulatieve updates. Verwacht wordt dat dit zal voortduren tot het evenement van 24 juni 2021.

Windows 10 21H2, voorlopig geen nieuwe build meer

“Elke week is er een nieuwe Build uitgebracht, gevolgd door een cumulatieve update voor de volgende Build. We moeten echter het proces testen van het delen van meerdere cumulatieve updates op dezelfde build. Daarom gaan we ons de komende weken richten op het uitbrengen van meerdere cumulatieve updates rond Windows 10 Build 21390. Het testen van het Dev-kanaal zal erg nuttig zijn en we zullen snel weer als vanouds kunnen vliegen!”

Voorlopig konden we enkele wijzigingen in de interface zien. Ze kwamen in de vorm van afgeronde hoeken, nieuwe pictogrammen en een reorganisatie van “Alle instellingen”. Het lijkt erop dat Microsoft de ontdekkingen wil beperken via zijn Preview Builds. Sommigen geloven dat dit een manoeuvre is om een verrassingseffect te creëren, vergelijkbaar met dat van Apple rond macOS .

HARMONYOS IS AL OVERGENOMEN DOOR 10 MILJOEN GEBRUIKERS IN CHINA

Als HarmonyOS 2 al op zoveel apparaten is geïnstalleerd, mogen we niet uit het oog verliezen dat deze gegevens vooralsnog alleen China betreffen. Daar komen alleen de Mate 30, Mate 40, P40 en MatePad Pro in aanmerking voor migratie. Maar andere toestellen zoals de Huawei P30 en Honor 30 zouden moeten profiteren van een bèta in juli. Het is een veilige gok dat het cijfer van 10 miljoen zal exploderen zodra deze populaire smartphones het nieuwe OS krijgen.

Het aantal gebruikers van HarmonyOS zou dus snel moeten toenemen. Vooral omdat HarmonyOS nog niet beschikbaar is in de rest van de wereld. Maar de komst ervan zal niet lang meer op zich laten wachten, want Huawei kondigde vorige week de aanstaande release aan van twee tablets die draaien op het niveau van zijn besturingssysteem. De MatePad 11 en MatePad Pro zijn de eerste apparaten met HarmonyOS 2 die wereldwijd worden uitgebracht, ook in Frankrijk.

Vergeet niet dat HarmonyOS niet zomaar een eenvoudig besturingssysteem voor smartphone en tablet is. Het is een echt ecosysteem, dat ook te vinden is in tv’s en alle soorten aangesloten apparaten. Dus het systeem is nog niet klaar met installeren. Dit doet Huawei hopen op een recordniveau van adoptie: het Chinese bedrijf hoopt tegen het einde van het jaar 360 miljoen apparaten te bereiken die zijn uitgerust met HarmonyOS.

ALLES WAT WE WETEN OVER DE AIRPODS 3

Ontwerp: de AirPods 3 zouden eruitzien als AirPods Pro
Bij de overgang van de AirPods naar de AirPods 2 heeft Apple niets veranderd aan het ontwerp, en heeft het de steel behouden die het voorwerp was van enige spot (maar die het ook mogelijk maakt ze van veraf te herkennen). Voor de AirPods 3 zou de firma uit Cupertino zijn exemplaar herzien met een kortere steel, en enkele aanraakbediening aanbieden. Het idee zou zijn om een beetje meer te lijken op de AirPods Pro, waarvan het uiterlijk zeer overtuigend is.

Volgens foto’s gepubliceerd door 52 Audio op 12 maart, zou de AirPods 3 geen siliconen tips van verschillende grootte bieden – in tegenstelling tot de AirPods Pro. Dit zou resulteren in een meer universele vorm, die waarschijnlijk een maximaal aantal gebruikers tevreden zal stellen (zoals de AirPods 1 en 2).

De AirPods 3 zouden uiteraard worden geleverd met een hoesje waarmee ze kunnen worden opgeladen. Ze moeten in de vorm doen denken aan de AirPods Pro, en draadloos opladen aanbieden.

Zullen de AirPods 3 actieve ruisonderdrukking bieden?

Sommigen hopen van wel, maar het is onwaarschijnlijk dat Apple de AirPods 3 zal uitrusten met actieve ruisonderdrukking – een functie die is voorbehouden aan de AirPods Pro en AirPods Max. Voor de multinational is deze technologie, gekoppeld aan een bluffende transparante modus, een manier om zijn gamma te differentiëren en producten op verschillende prijspunten aan te bieden. Ruisonderdrukking integreren in AirPods 3 zou niet echt zinvol zijn, en zou het risico met zich meebrengen dat de AirPods Pro veroordeeld worden.

Aan de andere kant zouden de AirPods 3 uitgerust moeten zijn met de H1-chip, waardoor ze compatibel zouden zijn met de Spatial Audio (Dolby Atmos) rendering die in een release van 17 mei is aangekondigd voor de Apple Music-dienst. Het idee is om een meer meeslepende audioweergave aan te bieden, zonder extra kosten (het abonnement zal nog steeds 9,99 euro per maand bedragen).

De AirPods 2 rekenen op een autonomie van 5 uur in een enkele lading (24 uur in totaal met de doos). Zal het verbeterd zijn op de volgende generatie? Niemand kan zeggen, wetende dat de AirPods Pro tevreden zijn met 4u30 met de ruisonderdrukking geactiveerd (5u zonder). Het zal ongetwijfeld niet nodig zijn op een evolutie op dit punt te wachten.

Chrome 90 crasht volledig op Windows 10 PC’s

Een paar weken geleden bracht Google de 90e iteratie van Chrome uit. Deze nieuwe update komt met een groot aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om je tabbladen een naam te geven. Op Windows 10 is Chrome ook verrijkt met nieuwe beveiligingsfuncties die computers moeten beschermen tegen computeraanvallen.

Helaas werkt de nieuwste versie van Chrome niet goed op veel machines met Windows 10. Volgens de getuigenissen verzameld door onze collega’s van 9to5Google, blijft de Google browser crashen.

WAT TE DOEN ALS CHROME 90 CRASHT OP WINDOWS 10?

Meer bepaald, alle tabbladen geopend door de gebruiker reageren niet meer. Er verschijnt dan een lege pagina met de naam “untitled”. Dit is ook het geval voor de meeste extensies die op Chrome zijn geïnstalleerd. Ze worden voor lange minuten onbruikbaar. Volgens sommige getuigenissen weigert Chrome 90 ook regelmatig om op te starten, zelfs na verschillende herstarts.

Als u door deze bugs wordt getroffen, adviseert 9to5Google u om de nieuwste bèta van Chrome te installeren. Zich bewust van enkele storingen, heeft de reus van Mountain View reeds een patch geïntegreerd in de update. Google zou niet moeten wachten om deze patch voor te stellen op het stabiele kanaal.

In afwachting van deze patch wordt in de media ook aangeraden om Chrome te verwijderen en opnieuw te installeren, rechtstreeks vanaf de website van Google. Activeer vervolgens de synchronisatie van geschiedenis, bladwijzers en wachtwoorden. Sluit de webbrowser. Open File Explorer en ga naar het volgende adres: %LOCALAPPDATA%GoogleChromeGebruikersgegevens. Verwijder dan gewoon het “Local Stafe” bestand.

Android 12: nowy przeciek ujawnia jego kolorowy design

Ważne zmiany estetyczne

Pierwsze podglądy deweloperskie Androida 12 nie zawierają zbyt wielu nowych funkcji, wersje beta powinny być znacznie ciekawsze. Po raz pierwszy od kilku lat, Google dokona poważnej zmiany w interfejsie swojego systemu operacyjnego.

Android 12 wprowadziłby centrum sterowania bardzo podobne do iOS, ewoluowałby jego centrum powiadomień, nadałby duże znaczenie widżetom i, co najważniejsze, umieściłby personalizację i kolory w sercu systemu.

Inne rzeczy będą ewoluować z Androidem 12, takie jak zdolność do wiedzieć, kiedy aplikacja jest za pomocą mikrofonu lub aparatu (to jest już w przypadku deweloperskich wersji przedpremierowych) i wprowadzenie nowej klawiatury z nowym motywem. Wszystkie te nowe funkcje powinny być szeroko zaprezentowane we wtorek wieczorem.

01net.com będzie przynosić pełną relację z wielkiej dorocznej konferencji Google. Wystarczy udać się na naszą stronę, Twitter lub 01TV, aby śledzić Google I/O w czasie rzeczywistym. Mamy nadzieję, że przyniesie Ci pełną hands-on spojrzenie na Android 12 w procesie.

Apple: de aankondiging van de iPad Pro 2021 met een versie met een mini-LED-display ligt op schema

Volgens Debby Wu en Mark Gruman van Bloomberg worden de nieuwe 2021 iPad Pro’s inderdaad in april verwacht. Twee nieuwe versies van 11 en 12,9 inch, die qua design niet radicaal mogen verschillen van de 2020-jaargang. Het 12,9″-model zou echter een nieuwe schermtechnologie bieden, namelijk de Mini-LED.

Een vertraagde release als gevolg van een productiestop?

De krant van de twee Amerikaanse journalisten meldt ook dat het grootste iPad-model kampt met een klein tekort aan Mini-LED-panelen. De firma uit Cupertino werkt met vier leveranciers voor haar nieuwe beeldschermen en het lijkt erop dat ten minste één van hen de productie heeft stopgezet wegens onvoldoende productie. Een probleem dat Apple er niet van zou weerhouden zijn tablets in april aan te kondigen tijdens een Keynote waarvan de aankondiging nog op zich laat wachten. In ieder geval bevestigen de onthullingen van Bloomberg de beweringen van de krant Nikkei, die reeds melding maakte van moeilijkheden bij de productie van schermen in een context van tekorten aan onderdelen die de tech-wereld, waaronder Apple, treft.

De iPad Pro 11″ zou echter beschermd zijn tegen deze problemen, aangezien hij genoegen zou moeten nemen met een scherm op basis van een klassieke LCD-technologie. Dit zou een gespreide release betekenen voor Apple’s twee nieuwe tablets in de nabije toekomst. Een soortgelijk patroon als voor de iPhone 12 release in 2020, met een release een maand na elkaar. De 11-inch versie zou dus de eerste kans krijgen, terwijl we nog even moeten wachten op het duurdere model.

Naast een nieuw scherm zou deze 2021 vintage iPad een nieuwe processor krijgen die kan wedijveren met de Apple M1-chips die in de recente MacBook en Mac Mini zitten. De USB-C-poort zou ook worden verbeterd om een bredere compatibiliteit met accessoires of beeldschermen te bieden. Er is ook een gerucht over verbeterde fotografische mogelijkheden, maar er zijn geen verdere details beschikbaar.

MEDIATEK MT819X VOOR LAPTOP

Voorlopig is dit slechts een eerste aankondiging betreffende een toekomstige chip. Dus we hebben heel weinig informatie. Nvidia heeft de ontwikkeling aangekondigd van een referentieplatform voor laptops dat Linux, Chromium (Chrome OS) en de RTX 30 SDK zal ondersteunen.

Hoewel het onduidelijk is wat deze samenwerking precies zal inhouden, is het niet moeilijk om enthousiast te worden van het idee van een nieuwe generatie lichtgewicht, energiezuinige Chromebooks aangedreven door Nvidia’s RTX-hardware. Ter herinnering: de RTX 30’s zijn gebaseerd op de Ampere-architectuur met hardwareversnelde ray tracing (RTX) dankzij zowel RT-kernen als Tensor Cores gewijd aan kunstmatige intelligentie.

Het is ook een manier voor Nvidia om in te zetten op ARM. Tijdens de GTC kondigde Nvidia ook Grace aan, zijn eerste ARM-processor voor datacenterservers. Hier is het ook een kwestie van concurreren met Intel en AMD.

Meer in het algemeen is Nvidia nog steeds erg afhankelijk van Intel en AMD, twee bedrijven die ook GPU’s ontwerpen. Het Amerikaanse bedrijf is daarom op zoek naar uitbreiding van zijn activiteiten. Het gaat om de aankoop van ARM, maar ook om nieuwe samenwerkingsverbanden om niet alleen afhankelijk te zijn van zijn vroegere partners en om sterke investeringen in kunstmatige intelligentie, de auto-industrie of de wereld van de datacenters.

iPhone 14: grotere schermen en betere foto’s

De “iPhone 14″ zou afstappen van het formaat van de iPhone 12 mini en zijn 5,4″ scherm om te komen in twee modellen van 6,1″ voor het instapniveau en twee modellen van 6,7” voor het topsegment.

Momenteel hebben we 5,4″ (12 mini), 6,1″ (iPhone 12 en 12 Pro) en 6,7″ (12 Pro Max). Als we over het algemeen klanten zijn van het eerste model van de twee Pro, zullen we moeten wennen aan de grote afmetingen die nu het prerogatief zijn van de Pro Max.

Deze verandering van versnelling lijkt te bevestigen dat het formaat van de 12 mini niet het verwachte succes heeft gehad (terwijl degenen die ervoor kozen er dol op zijn). Er is al een tijdje een permanente korting van €60 op deze kleine familie. Uit eerdere informatie van dezelfde Ming-Chi Kuo blijkt niettemin dat de mini zou worden verlengd – een laatste keer dus? – binnen de volgende iPhone 13.

Wat de fotografie op deze toekomstige modellen betreft, verwacht de analist een aanzienlijke verbetering van de geproduceerde beelden.

Tussen de iPhone 12, de volgende 13 en 14, zou de grootte van de pixels gaan van 1,7 micron naar 2 micron en vervolgens naar 1,25 micron. Deze iPhone 14 zou gelijktijdig beelden kunnen produceren in 48 mpx en 12 mpx (door vier pixels te groeperen om er één te vormen). In het tweede geval komt het erop neer dat de pixelgrootte wordt vergroot tot 2,5 micron, een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van de concurrentie, aldus Kuo.

Aan de videokant zou Apple 8K-opnames toevoegen, zoals die momenteel op sommige Android-toestellen te vinden zijn. Deze betere prestaties voor foto’s en video’s zouden ook de ervaring van augmented/mixed reality-apps helpen verbeteren.

Tegen 2023 – iPhone 15 – herhaalt Ming-Chi Kuo dat Apple van plan is een periscoop-lens te gebruiken, dat Face ID functioneel zou kunnen zijn via het scherm, met als mogelijk voordeel het verwijderen van de visuele afdruk gevormd door de inkeping (lees over dit onderwerp ook Ming-Chi Kuo: 120 Hz voor de iPhone 13 Pro en een iPhone SE in 5G begin 2022).