IOS 17: Nieuwe functies, compatibiliteit, nieuw iPhone besturingssysteem

Wat zijn de nieuwe functies van iOS 17?
IOS 17 heeft veel nieuwe functies die niet alleen betrekking hebben op de interface van het besturingssysteem, maar ook standaard geïnstalleerde applicaties. De twee belangrijkste nieuwe functies worden standby en diary genoemd. Veel systeemtoepassingen profiteren echter van aanzienlijke verbeteringen, of het nu gaat om stickerberichten, spraakberichten FaceTime, Namedrop airdrops of offline kaarten.

IOS 17 Verandert iPhone in een standby smartphone
De eerste grote nieuwigheid is standby, die focust op wanneer je geen smartphone bij de hand hebt, maar wanneer deze op de oplader wordt geplaatst. Dit is een alternatief voor het vergrendelen van het scherm, dat alleen wordt geactiveerd wanneer de smartphone oplaadt op het MagSafe accessoire (dit betekent dat alleen compatibele smartphones met MagSafe back-up kunnen gebruiken).
Om het a priori te zeggen, deze interface lijkt iPhone te veranderen in een wekker: standaard wordt standby tijd weergegeven (met behulp van de fotocarrousel van uw geselecteerde behang of album), en de kleur van het scherm wordt gesynchroniseerd volgens de geselecteerde “gecentraliseerde” modus. De klokstijl en display informatie zijn configureerbaar.
Maar niet alleen dat. Standby kan widgets op volledig scherm weergeven, zoals agenda, Apple Music (met muziekbediening), weer, enz. Het ontwerp van elke widget is geoptimaliseerd voor afspelen op afstand. U kunt ook de “stapel” widgets instellen om van de ene widget naar de andere te schakelen wanneer uw vingers glijden. Natuurlijk is Siri nog steeds beschikbaar. Natuurlijk is Standby compatibel met widgets van externe uitgevers: je kunt bijvoorbeeld in realtime zien wanneer je Uber Eats-bestelling aankomt.

Hier leggen we uit hoe u deze tool kunt gebruiken en welke voorwaarden nodig zijn om deze te activeren.

IOS 17 helpt je bij het schrijven van een levensdagboek
De tweede belangrijke nieuwe functie van iOS 17 is dagboek. Dit is de standaardtoepassing die op alle iPhones is geïnstalleerd. Hiermee kunt u een persoonlijk dagboek maken om belangrijke momenten van de dag te onthouden. Elke dag kun je je gedachten, opmerkingen, foto’s, liedjes die je hebt gehoord, sporttrainingen die je hebt gedaan, je locatie of vrienden met wie je tijd hebt doorgebracht (opgenomen in contacten).

De informatie die wordt gebruikt om elke logboekvermelding te maken, komt natuurlijk van door Apple ontwikkelde applicaties, maar ook van toepassingen van derden, aangezien Cupertino een API heeft ontwikkeld die logboeken kan verbinden met andere software. Uiteraard zal de iPhone je niet in de steek laten in je creatieve proces. De toepassing stelt voor highlights toe te voegen aan het dagboek.

Op dezelfde manier stelt messaging u in staat om uw geografische locatie in real-time rechtstreeks vanuit thuisberichtentoepassingen te delen.
IOS 17 heeft de contactlijst op mobiele telefoons verbeterd
Bij de introductie van iOS 17 benadrukte Apple verbeteringen in communicatietoepassingen. Telefoon, bericht en FaceTime. In iOS 17 zijn ze allemaal modern. T é l é phone biedt bijvoorbeeld een nieuw, dynamischer aangepast contactformulier waarbij de foto van de beller volledig wordt weergegeven. Elke iPhone-gebruiker kan een contactkaart maken met foto’s en memoji, met verschillende effecten en stijlen voor elke optie. Natuurlijk is het lettertype voor het schrijven van de naam aanpasbaar (vorm en kleur). Het display van de contactkaart is ook compatibel met toepassingen van derden (als ze deze willen gebruiken).
De telefoon bevat ook een nieuwe functie genaamd real-time voicemail, die het gebruik van voicemail moderniseert. Live VoiceMail bevat een hulpmiddel voor het transcripteren van berichten waarmee berichten die op voicemail zijn achtergelaten als tekst kunnen worden weergegeven. Daarnaast blokkeert real-time voicemail ongewenste oproepen.
FaceTime is compatibel met Apple TV
IOS 17 heeft enkele verbeteringen gebracht aan Apple’s Visio calling applicatie FaceTime. De eerste maakt gebruik van continuïteit, waardoor meerdere Apple producten kunnen samenwerken. Met Continuity kunt u videogesprekken voeren via TV en Apple TV, zodat u de communicator op het grote scherm kunt bekijken en de hoofdcamera van de iOS 17 iPhone wordt de netwerkcamera. Houd er rekening mee dat deze functie niet ongekend is, aangezien Apple hetzelfde principe gebruikt tussen MacBook en iPhone, waarbij de laatste de webcam van de eerste wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *