Heeft Google een A / R-bril in zijn I / O-demo gestopt?

Is Google Glass terug? Tijdens een video die de kracht van Google ’s Project Astra demonstreerde tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google I / O, kon de AI-agent een bril lokaliseren die hij eerder op een bureau had zien liggen. Naast een Apple, van alle dingen. Manier om je rivalen te promoten, Google.
Maar toen gebeurde er iets heel interessants. De persoon in de video legde de telefoon neer, zette de bril op en bleef Project Astra gebruiken. Dat klopt, dit was geen gewone bril, het was een AR-bril.
Wat kan de naamloze AR-bril doen?
Tijdens de video werd geen melding gemaakt van de bril, maar vanaf de korte tijd dat ze te zien waren, was het mogelijk om een paar dingen te verzamelen.
Ten eerste kon de drager vragen stellen over visuele informatie tijdens het dragen van de bril, dus er is zeker een camera aan boord. Ten tweede konden ze Project Astra vragen stellen via spraak, dus er is zeker een microfoon aan boord. Ten derde was er tekst zichtbaar op het scherm, wat aangeeft dat de bril informatie kan weergeven. En tot slot kon de drager gesproken reacties van de AI-agent horen, dus er is zeker ook een spreker aan boord.
Dit is gewoon Google Glass II, toch?
Nou ja en nee. Het is waar dat Google Glass veel van dezelfde functies had, waaronder een camera, microfoon, luidspreker en beeldscherm. Maar het had ook een belachelijke wig met het heads-up display, dat leidde tot de geniale bijnaam voor mensen die ze droegen: Glassholes.
De bril in de video van Project Astra zag eruit als een standaard zwarte bril, zonder merkbare bultjes of andere uitsteeksels. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat deze nieuwe AR-bril vrijwel niet te onderscheiden zou zijn van een normale bril.
Heeft Google nog iets anders gezegd over de bril?
Google noemde de bril helemaal niet, dus het valt nog te bezien of dit slechts een vroeg prototype was, of dat Google echt een gloednieuw draagbaar AR-product heeft dat klaar staat om op de markt te komen. Op basis van hoe weinig fanfare ze hebben gekregen, vermoed ik dat we de nieuwe Google Glass niet snel zullen zien. Het is ook duidelijk dat het onwaarschijnlijk is dat Google ze in deze video zal laten zien, tenzij ze iets waren dat op een gegeven moment op de markt zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *