Gemini maakt het doorzoeken van uw overweldigende Google Foto ‘s-bibliotheek plotseling eenvoudig

Google heeft zojuist een gloednieuwe Gemini AI-geïnfuseerde zoekfunctie aangekondigd voor zijn populaire Photos-service, die deze op het podium laat zien tijdens zijn jaarlijkse I / O 2024-conferentie. De nieuwe zoekmogelijkheden van Google in Photos kunnen uw fotocollectie uitbreiden tot iets dat nog dichter bij een doorzoekbare database ligt.

Deze nieuwe functie wordt door het bedrijf aangeduid als Ask Photos with Gemini. Het belangrijkste uitgangspunt hier is het gebruik van de Gemini AI-modellen van Google, zodat u naar specifieke foto ’s in uw galerij kunt zoeken met een taal die natuurlijker en intuïtiever is.
Een nieuwe manier om al uw foto ’s te zoeken en te lokaliseren
“Vraag Foto ’s onthult die informatie voor u wanneer u vragen stelt over uw leven, zoals waar u vorig jaar kampeerde of wanneer uw vouchers verlopen. De multimodale mogelijkheden van Gemini kunnen de context en het onderwerp van foto ’s begrijpen om details eruit te halen”, zegt Google.

Google belicht vervolgens andere voorbeelden van zoekopdrachten in natuurlijke taal, waaronder ‘Welke thema ’s hebben we gehad voor Lena ’s verjaardagsfeestjes?’ en “Laat me de beste foto zien van elk nationaal park dat ik heb bezocht”.

Onder de motorkap volgt Ask Photos een meerstapsproces dat het identificeren van relevante zoekwoorden, plaatsen, mensen en datums omvat, het lezen van tekst in de afbeelding indien van toepassing en het bepalen van natuurlijke taal in verschillende contexten.
Bouwen bovenop de toch al solide basis van Google Foto ‘s
Google wijst er snel op dat de dienst Foto ’s een van de eerste producten in zijn portfolio was die AI in zijn kern bracht. Inderdaad, het bedrijf kwam vroeg aan bij het galerijindexeringsspel, waarbij Foto ’s lang in staat waren gezichten, huisdieren en locaties te herkennen.

De mogelijkheid opnemen om in uw achterstand van afbeeldingen te zoeken met verbeterde natuurlijke taal is opwindend en mogelijk een zeer krachtig hulpmiddel als het effectief wordt geïmplementeerd.

Wat betreft wanneer Ask Photos daadwerkelijk zal aankomen, hebben we helaas niet veel in de weg van een tijdsbestek om af te gaan. Google zegt dat de functie beschikbaar zal zijn om uit te testen ‘in de komende maanden’, en het is redelijk om aan te nemen dat het bedrijf het langzaam wil uitrollen om te testen op bugs en op algehele zoeknauwkeurigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *