Techbedrijven, stop alsjeblieft met het mishandelen van onze retro-gadgets

Net toen de tijdgeest begon over te stappen van Apple ’s gepande iPad Pro hydraulische persadvertentie, kwam Google binnen en viel iets aan waar ik erg van hou. Toen ik Rose Yao, Google ’s geweldige VP of Product Management, vandaag het podium zag betreden bij Google I / O, was ik opgewonden om te zien dat ze mijn eigen draaitafel had – Audio-Technica LP120X – op een mobiele kar voor haar.

Sloeg de stylus zo hard op de draaiende plaat dat de toonarm van de plaat stuiterde en door de lucht zwaaide alsof hij wilde vragen: ‘Waarom zou je me dit aandoen?’ Het was hartverscheurend.
Stond Google op het punt een nieuwe audiotool aan te kondigen? Maar toen gebeurde het. Ze pakte de perfect uitgebalanceerde toonarm met de AT-VM95E-cartridge geïnstalleerd, zweefde deze over een draaiende 12 “LP en sloeg de stylus vervolgens zo hard op de draaiende plaat dat de toonarm van de plaat stuiterde en door de lucht zwaaide alsof ze wilde vragen: ‘Waarom zou je me dit aandoen?’ Het was hartverscheurend.

Grote technologie blijft “oude technologie” gebruiken om zijn punten te maken
Ik ben niet echt beledigd, maar ik vind het meer afleidend dan inspirerend
Hoewel ik de opwinding van het potentieel van een tool als generatieve AI in de creatieve wereld begrijp en deel, kunnen we dat potentieel misschien laten zien zonder instrumenten, platenspelers en schildersezels te verpletteren?
Google bracht het grootste deel van twee uur door met laten zien hoe AI muziek, kunst, fotografie en zelfs video kan maken. Hoewel ik begrijp en deel in de opwinding van het potentieel dat een tool als generatieve AI in de creatieve wereld heeft, kunnen we dat potentieel misschien laten zien zonder instrumenten, platenspelers en ezels te verpletteren? Als een kanttekening merkte ik dat de draaitafel verpletterd in de iPad-advertentie ook de Audio-Technica LP120X was, maar in de zeldzamere zilveren versie. Audio-Technica, wat geeft?
Ik hou van mijn retro gadgets zo veel als ik hou van mijn cutting-edge tech. Ik gebruik mijn iPad zo vaak als ik doe mijn Yamaha Keyboard, en ik luister naar mijn records ongeveer zo vaak als ik gebruik AI in verschillende toepassingen in mijn bedrijven. Moet ik de ene opofferen voor de andere? Er was iets diep en fatalistisch over die perfect gebalanceerde toonarm stuiteren rond zonder een groef om door te glijden, terwijl Yao gebruikte Gemini AI om haar te vertellen wat er mis mee was. Je ziet dat de toonarm was gebalanceerd, maar ingesteld op nul gram van het volgen van kracht, waardoor het rond stuiteren alsof in nul zwaartekracht.
Gelukkig, en ja, indrukwekkend genoeg, kon Gemini Yao precies vertellen wat het probleem was. Het was snel om te wijzen op trackingkracht als een van de weinige termen die nodig zijn om het probleem aan te pakken dat Yao had gecreëerd.

Voor mijn volgende truc
De demo die ik de volgende keer wil zien
Een AI-assistent die in realtime kan interpreteren wat u vraagt en wat het op video ziet en vervolgens vrijwel onmiddellijk nuttige antwoorden kan geven, is een ongelooflijk indrukwekkend staaltje techniek, maar laten we de volgende keer een demo of advertentiecampagne zien die zich onthoudt van misbruik, verpletterende of anderszins vernietigende symbolen van menselijk kunstenaarschap en prestatie. Rose Yao, je bent absoluut geweldig, maar als die platenspeler een veilig en liefdevol huis nodig heeft, zou ik dat graag faciliteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *