Volgens Elon Musk herstelt de Neuralink-chip het zicht van blinde apen

Neuralink

Volgens Elon Musk kan de Neuralink hersenchip blindheid bij apen al genezen. De resultaten zijn nog niet perfect, maar de miljardair gelooft dat het implantaat uiteindelijk zal zorgen voor zicht boven het normale niveau.

Toen Elon Musk aankondigde dat hij een nieuw type hersenimplantaat aan het ontwikkelen was, zagen sommigen een andere mode van de miljardair, terwijl anderen echt potentieel zagen. Sinds vele jaren hebben Neuralink chips hun legitimiteit bewezen en zelfs toestemming gekregen om te worden getest op het menselijk lichaam. De aanvraag om een van de eerste batches implantaten te worden zwermde snel binnen en de operatie werd succesvol uitgevoerd bij de eerste patiënt. Zelfs als we enkele verbazingwekkende resultaten behouden, zoals het vermogen om te schaken of videospellen door te denken, mogen we niet vergeten dat Neuralink in de eerste plaats bepaalde obstakels wil overwinnen, zoals verlamming van ledematen.

Elon Musk kondigde een mogelijke revolutie in de medische gemeenschap aan in een eenvoudige post op X (Twitter). De man beweerde dat “blindlichtimplantaten al hebben gewerkt op apen.” Dat wil zeggen, de Neuralink-chip heeft het zicht hersteld voor blinde primaten. Musk zei: “In eerste instantie zou de resolutie erg laag zijn, zoals Nintendo’s vroege graphics, maar uiteindelijk zou het normaal menselijk zicht kunnen overtreffen.” Niet tevreden met het genezen van blindheid, kan de chip een supervisie bieden.

Elon Musk zei dat Neuralink hersenchips kanker bij apen kunnen genezen
De impact van een dergelijke verklaring is enorm, maar we mogen niet vergeten dat het momenteel slechts een verklaring is. Er is momenteel geen bewijs en veel details ontbreken. Zo is het belangrijk om te weten of apen geleidelijk blind worden of blind geboren worden.

BlindSight chips zijn niet de enige keuze op dit gebied. Sommige zijn met succes getest als kunstmatig netvlies in combinatie met een bril die licht detecteert. Andere teams zijn op zoek naar oogimplantaten met geïntegreerde zonnepanelen. De wetenschappelijke gemeenschap wacht nu op Neuralink om meer specifiek bewijs te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *