Tesla: Twee gezichten tien jaar in de gevangenis voor het stelen van bedrijfsgeheimen

voitures tesla

In een thriller-achtige scène worden twee mensen door de Verenigde Staten beschuldigd van het stelen van geheimen met betrekking tot Tesla batterij productie technologie voordat ze proberen het online te verkopen.

Klaus Pflugbeil, een Canadees woonachtig in China, werd gearresteerd in New York op verdenking van poging Tesla’s bedrijfsgeheimen te verkopen aan undercover agenten. Zijn partner, Chinese burger Zhao Yilong, wordt nog steeds gezocht. Volgens rapporten hebben deze twee individuen een bedrijf opgericht in China en uitgebreid in Canada, Duitsland en Brazilië, gebruikend gestolen informatie om elektrische voertuigbatterijen te produceren.

De bron van deze informatie werd verkregen door een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in automatische precisiedoseerpompen en accuassemblagelijnen. Hoewel het Amerikaanse ministerie van Justitie nog niet heeft aangegeven welke bedrijven er bij betrokken zijn, wijzen aanwijzingen op Hibar Systems en Tesla, die de eerstgenoemde in 2019 hebben overgenomen.

Internationale samenzwering om Tesla Innovation over te nemen
De beschuldiging stelt dat Pflugbeil en Shao niet alleen hun eigen bedrijf oprichtten met Tesla’s investering van minstens 13 miljoen dollar in bedrijfsgeheimen, maar ook actief zochten naar andere originele plannen om te repliceren. De autoriteiten zeiden dat deze twee mannen beseften dat hun acties illegaal waren.

In feite stuurde Pflugbeil in 2020 een plan naar een tandwielfabrikant, waarbij de vertrouwelijkheid ervan werd benadrukt en kleine wijzigingen aan de oorspronkelijke tekeningen aanbrengt om de bron te verbergen. Deze plannen zijn gericht op de vervaardiging van nauwkeurige mechanische onderdelen voor de machines die worden gebruikt bij de assemblage van Tesla-batterijen. Dit wijst niet alleen op een poging om de technologie van deze batterijen te repliceren, maar ook op een poging om de productie-infrastructuur te repliceren.

Echter, toen hun bedrijf advertenties online plaatste, mislukte hun poging om te verbergen en trok de aandacht van onderzoekers. Op een beurs in september 2023 nam een FBI-agent vermomd als potentiële koper contact op met Shaw en regelde vervolgens een ontmoeting met Puvlubel, wat leidde tot zijn arrestatie. Matthew Olsen van het ministerie van Justitie zei dat deze zaak de risico’s van diefstal van intellectuele eigendom benadrukt en probeert de technologische vooruitgang en economische veiligheid van de VS te ondermijnen. Pflugbeil wordt momenteel geconfronteerd met maximaal tien jaar gevangenisstraf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *