GPT-5: Een nieuwe versie van kunstmatige intelligentie staat op het punt gelanceerd te worden

chatGPT

Na de release van GPT-4 Turbo wacht de komst van GPT-5 nog. Maar volgens insiders wordt binnenkort een nieuw taalmodel voor OpenAI gelanceerd.

Na de vroege razernij na de release van ChatGPT moest zijn moederbedrijf OpenAI werken aan verbeteringen. ChatGPT is een beroemde chatbot die bijna elke vraag kan beantwoorden via kunstmatige intelligentie. Dit is de opkomst van verschillende versies van het Basic Language Model (LLM). GPT-4 markeert een grote stap voorwaarts voor kunstmatige intelligentie (en betaald), terwijl GPT3.5 vandaag nog beschikbaar is. Maar na verloop van tijd zullen er problemen ontstaan. ChatGPT werd lui en beantwoordde zelfs volledig onbegrijpelijke brabbels.

De komst van de GPT-4 Turbo heeft het schieten enigszins gecorrigeerd, maar vooral op het keerpunt van de GPT-5. Het oorspronkelijke plan was om eind 2023 een nieuwe versie van OpenAI LLM te implementeren. Volgens bronnen dicht bij het bedrijf zal dit echter niet te lang duren. Het klantenbedrijf van Sam Altman heeft een demonstratie ontvangen van het aankomende taalmodel en is in staat om het te testen. Volgens een anonieme executive is de GPT-5 “zeer goed” vergeleken met de nieuwste versie.

GPT-5 komt binnenkort, veel beter dan zijn voorganger
Dezelfde persoon legde uit dat OpenAI enkele toekomstige functies van GPT-5 heeft onthuld, zoals AI-agenten die zelfstandig taken kunnen uitvoeren. Dit herinnert mensen aan de recente opkomst van humanoïde robots gecombineerd met kunstmatige intelligentie, die zich in een verbazingwekkende snelheid hebben ontwikkeld. Volgens een bron is de GPT-5 nog in de trainingsfase. Vervolgens zal LLM intern opnieuw testen en voldoen aan protocollen gericht op het identificeren van defecten en misbruikmethoden. Natuurlijk is het doel om dit allemaal te corrigeren voordat GPT-5 beschikbaar wordt gesteld voor het publiek.

Hoewel GPT-5 zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt, wordt verwacht dat het halverwege 2024 zal worden uitgebracht, mogelijk in de zomer. Er is momenteel geen exacte datum en als OpenAI ernstige problemen ondervindt, kan het bedrijf besluiten de implementatie uit te stellen. Hoe dan ook, we hoeven niet tot 2025 te wachten om te zien wat GPT-5 in onze maag zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *