Microsoft wil Chromium verbeteren

Volgens de gespecialiseerde blog Windows Latest heeft Microsoft een nieuwe commit gepubliceerd in de ontwikkelingsdirectory van het open source-project Chromium. De uitgever wil dat de Chrome-browser, en dus zijn Edge, gebaseerd op Chromium, deze beperkte verbindingsmodus kan respecteren.

Windows 10 heeft WinRT-programmeerinterfaces die uitgevers aan hun applicaties kunnen toevoegen om de aanwezigheid van een gemeten netwerk te detecteren. Wanneer de gebruiker een netwerk met deze optie identificeert, legt Microsoft ook uit: “Om je dataverbruik beter te beheersen met een beperkt data-abonnement, definieer je deze netwerkverbinding als zomerbeperkt. Sommige applicaties werken mogelijk anders en verminderen zo het dataverbruik terwijl ze verbonden zijn met dit netwerk. »

Microsoft stelt voor een verbindingsparameter te wijzigen die het mogelijk maakt mobiele datanetwerken te identificeren en ze te onderscheiden van internetnetwerken thuis. Het apparaat is gebaseerd op hetzelfde principe als de bediening binnen Windows.

Connection sharing: naar een hoger maar beter gecontroleerd gebruik

Volgens Microsoft zou meer dan 1% van de netwerkverbindingen die binnen Windows 10 zijn geconfigureerd, in beperkte modus worden geconfigureerd. Er moet ook worden opgemerkt dat het delen van verbindingen vanaf een smartphone gemeengoed is geworden, aangezien 35% van de pc’s ten minste één beperkt geregistreerd netwerk heeft.

Hoewel mobiele operators nog niet zo lang geleden weigerden om de tethering-modus te activeren, zijn de zaken enorm geëvolueerd. We stellen ons ook voor dat met de uitrol van 5G veel gebruikers tevreden zullen zijn met een mobiel data-abonnement, ook voor thuisgebruik. Afhankelijk van de grootte van dit pakket kan het daarom normaal worden om over te stappen op een beperkte verbinding binnen Windows, vooral aan het einde van de maand, vóór de verlenging.

Door deze configuratieoptie te respecteren, zullen Chrome, evenals browsers op basis van Chromium, dus minder data verbruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *