Wanneer moet de telefoon worden opgeladen?

De expert gaf me ook deze tip om de batterij te sparen. Je kunt de telefoon het beste niet te veel ontladen: nooit onder de 20%. Laad het ook nooit volledig op. Raad de reden? Simpelweg omdat de aansluittijd te lang is voor de elektroden. Is het je trouwens opgevallen dat de oplaadtijd tussen de 88 en 100% veel langer is? Heel eenvoudig, omdat “het” veel meer aan de batterij “trekt” om hem te vullen … en dat is waar hij hem beschadigt. Aarzel dus niet om de smartphone regelmatig te verbinden. Ideaal is dat de autonomie rond de 50% ligt. En als je je afvraagt ​​waarom, lees dan het volgende:

Waarom is een lading van 50% optimaal?

Tot slot, wanneer presteert de batterij het best? Welnu, volgens alle telefoonfabrikanten bereikt de batterij een top van ongeveer 40%. Om een ​​iets breder bereik te geven: tussen de 30 en 60%. Dit is waar het het langzaamst ontlaadt. Trouwens, als je een nieuwe telefoon koopt en deze voor het eerst inschakelt, is de lading ongeveer 40%. Het is geen toeval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *