Is het niet aan te raden om je telefoon meerdere keren per dag op te laden?

Ik weet zeker dat je jezelf deze vraag al eerder hebt gesteld. Zeker als je gewend bent om de laptop meerdere keren per dag aan te sluiten. Beschadigt het de batterij? Nou, nee… in tegenstelling tot wat men zou denken. Het zou eigenlijk het tegenovergestelde zijn. Kleine deelladingen zouden zelfs een voordeel zijn voor de batterij zelf. Dit is wat ik je nu uitleg.

Het opladen van de telefoon in batches is eigenlijk voordelig

De mobiele-telefoonexpert die me de mijne heeft verkocht, heeft me deze techniek uitgelegd. Dit houdt in dat de telefoon meerdere keren per dag gedurende korte periodes wordt opgeladen. Het idee is om elke keer tussen de 10 en 30% te verdienen. Maar waarom ? Omdat een lange oplaadperiode ervoor zorgt dat de elektroden continu werken. En nog meer als je een snellader gebruikt. Dit is geen goede zaak, omdat het de ionen van de batterij dwingt om te lang van de ene elektrode naar de andere te gaan. Wat het kan beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *