iOS 16 zal iPhones toelaten om CAPTCHA’s te omzeilen

JE HOEFT NIET TE BEWIJZEN DAT JE MENSELIJK BENT OP IOS 16

Volgens informatie van Apple zullen de nieuwe automatische verificatiefunctie en ondersteuningssites iCloud gebruiken om zowel je Apple ID als je apparaat te verifiëren, waarbij een token wordt gepresenteerd dat bewijst dat je betrouwbaar bent. Dit betekent dat u geen onleesbare tekst hoeft in te typen of afbeeldingen hoeft te selecteren om te laten zien dat u menselijk bent.

Volgens Apple zullen de apparaten geen gevoelige gegevens met betrekking tot uw account (zoals e-mailadres of telefoonnummer) delen. Het bedrijf zal ook niet weten wie het controleverzoek doet, waardoor het deze controles niet aan specifieke verkopers kan koppelen. Dit tokensysteem zou privacyvriendelijker zijn, aangezien het uw IP-adres niet volgt.

Het goede nieuws is dat Google ook betrokken is geweest bij de ontwikkeling van deze functie, aldus Fastly. Dit betekent dat Android-telefoons in toekomstige updates van het besturingssysteem van een soortgelijke functie zouden kunnen profiteren. We zullen waarschijnlijk moeten wachten op Android 14 voordat we de functie van Google zien, aangezien de Android 13 beta’s geen bewijs bevatten van deze optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *