Shift toont op IFA de modulariteit van de nieuwste smartphones en laptops

Het Duitse bedrijf Shift heeft op de IFA een nieuwe versie van zijn modulaire smartphone en een modulaire laptop getoond. De smartphone moet eind dit jaar verschijnen, de laptop in de eerste helft van 2021.

Tegen Der Spiegel zegt de oprichter van Shift, Samuel Waldeck, dat hij het bedrijf in 2014 met zijn broer en vader gestart is en dat de ontwikkeling, het ontwerp en de assemblage in het Duitse dorp Falkenberg plaatsvindt, met twee dozijn werknemers. In een zelf opgerichte kleine fabriek in China met tien werknemers vinden de voorbereidende werkzaamheden volgens hem plaats.

Shift toonde tijdens de IFA ook de Shift 13mi. Dit is de eerste modulaire laptop van het bedrijf, die in de eerste helft van 2021 moet verschijnen. De processor is een Intel Core i5 van de Tiger Lake-generatie en het scherm is een 13,3″-exemplaar met full hd-resolutie. Het bedrijf biedt ondersteuning voor Windows 10 en Linux en belooft dat ‘vele onderdelen’ te vervangen zullen zijn, waaronder de accu, de m2-ssd en het toetsenbord. Wel meldt het bedrijf dat de specificaties nog kunnen wijzigen in aanloop naar de release. De Shift 13mi is al wel te bestellen, voor 1222 euro. De uiteindelijke verkoopprijs bedraagt 1444 euro.

>>>>>>>Laptop accu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *