
OpenAI staat op het punt een kunstmatige intelligence-powered zoekmachine te lanceren die klaar staat om rechtstreeks met Google te concurreren. De aankondiging, gepland voor maandag, ziet er strategisch geplaatst uit vlak voor de jaarlijkse Google I / O-conferentie.
Zoekmachines domineren al lang de manier waarop we het internet verkennen. In het hart van deze evolutie heeft OpenAI, bekend om zijn vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, ChatGPT ontwikkeld. Dit programma is gebaseerd op een AI-model dat menselijke reacties op geschreven tekst kan genereren. Deze chatbot heeft de manier waarop we op het web communiceren veranderd door een nieuwe methode aan te bieden voor het online zoeken naar informatie.
Volgens bronnen die dicht bij de zaak staan, kan OpenAi op maandag 13 mei, vlak voor de start van de jaarlijkse Google I / O-conferentie, haar nieuwe zoekmachine aankondigen. Deze timing lijkt ingesteld om de impact van deze onthulling te maximaliseren. Met dit project probeert OpenAI niet alleen de aandacht van het publiek en de media te trekken, maar ook een geavanceerde en krachtige zoekoplossing te introduceren die de dominante positie van Google zou kunnen uitdagen.
Dit nieuwe OpenAI-aanbod komt in een bredere context waar verschillende bedrijven op zoek zijn om te innoveren in AI-assisted search. Zo heeft de startup Perplexity, opgericht door een voormalig medewerker van het bedrijf, al een zoekmachine opgezet die citaties en afbeeldingen rechtstreeks in zijn resultaten verwerkt. Deze belooft nog verder te gaan door citatie-verrijkte reacties uit verschillende bronnen te integreren.
Van zijn kant blijft Google zijn technologieën verfijnen door regelmatig verbeteringen aan te brengen in zijn kunstmatige intelligentiemodellen en zijn chatbot, Gemini. Het bedrijf experimenteert ook met wat het de generatieve zoekervaring noemt. Het is een nieuwe benadering van zoeken die het genereren van AI-inhoud combineert met traditionele zoekresultaten om meer complete, contextuele reacties aan gebruikers te bieden.
Geconfronteerd met de opkomst van deze nieuwe technologieën, overweegt Google zelfs om een deel van zijn zoekinnovaties betaald te maken. Het bedrijf intensiveert zo de concurrentie met OpenAI, dat zijn betalende gebruikers al geavanceerde functies biedt. Het landschap van zoekmachines staat dan ook op het punt een grote transformatie te ondergaan met de komst van deze nieuwe AI-technologieën.