Cybertruck heeft een significant fabricagefout dat de update niet voldoende is om op te lossen


Tesla heeft duizenden netwerktrucks van eind 2023 tot begin 2024 teruggeroepen. Volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in de Verenigde Staten is er een defect in het gaspedaal van elektrische pick-ups, die bestuurders ernstig in gevaar brengt en het risico op botsingen aanzienlijk verhoogt. Verklaring.

Tesla is een gebruikelijk terugroepmerk. Dit zijn echter meestal kleine problemen, met enkele uitzonderingen die eenvoudige software-updates op afstand vereisen om op te lossen. Wat betreft Cybertruck, de elektrische pick-up truck is nog niet voorbij de terugroepbox. Tot nu toe.

In feite heeft de fabrikant zojuist 3878 netwerk trucks teruggeroepen, die allemaal pick-up trucks zijn vervaardigd tussen november 13, 2023 en april 4, 2024. Maar waarom? Volgens de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) in de Verenigde Staten worden deze voertuigen allemaal getroffen door ernstige fabricageproblemen met het gaspedaal.

Kortom, de pedalen van Cybertruck zijn voorzien van glanzende kunststof pads. Het is echter bewezen dat de hoes kan worden verwijderd volgens de druk die door de voeten van de bestuurder wordt uitgeoefend. Hierdoor kan het kussen vast komen te zitten in de groef direct boven het pedaal. Zoals de betrokken bestuurder op TikTok uitlegde, kan zelfs nadat u uw voet hebt opgetild, het gaspedaal zelfstandig worden ingedrukt. Dit is een zeer ernstig probleem, Cybertruck veranderen in een echte 3-ton raket

Gelukkig kan het indrukken van het rempedaal de acceleratie elimineren en ervoor zorgen dat het voertuig volledig stopt. Dit is genoeg om passagiers de tijd te geven om op het pedaal te stappen en de beruchte cache te verwijderen… Volgens NHTSA kan het probleem komen door ongeoorloofde vervanging van onderdelen op de Cybertruck productielijn.

Sterker nog, er is een nieuw smeermiddel gebruikt om de montage van de platen op de pedalen te vergemakkelijken. Overmatig smeermiddel vermindert echter de vasthoudende kracht van de remschoenen op het pedaal. Het bureau schreef dat op basis van de druk die door de bestuurder op het pedaal wordt uitgeoefend, de hoes los kan raken en “de functie van het pedaal kan beschadigen”.

Tesla beseft de ernst van het probleem en heeft besloten om alle leveringen van Cybertrucks voor een week op te schorten van 13e tot 20e april. Verschillende gebruikers hebben slecht nieuws ontvangen via sms: “We hebben zojuist bericht ontvangen dat uw voorbereidingswerkzaamheden onverwacht zijn vertraagd. We moeten de geplande levering volgende week annuleren en we nemen opnieuw contact met u op nadat we u een nieuwe datum hebben gegeven.”, Kunnen we het lezen? De National Highway Traffic Safety Administration voegde eraan toe dat Tesla niet op de hoogte is van eventuele botsingen, verwondingen of sterfgevallen in verband met de storing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *