Crew-8 astronauten gaan in quarantaine voor lancering van het ruimtestation

 De volgende groep astronauten die het Internationale Ruimtestation zullen bezoeken, bekend als Crew-8, zijn nu in quarantaine voor hun lancering gepland voor begin maart. De lanceringsdatum van de Crew-8 missie werd onlangs met een week verschoven om de lancering van de Intuitive Machines maanmissie mogelijk te maken. Nu zullen NASA-astronauten Matthew Dominick, Michael Barratt en Jeanette Epps, plus Roscosmos-kosmonaut Alexander Grebenkin, twee weken geïsoleerd doorbrengen voorafgaand aan hun lancering op Launch Complex 39A in NASA’s Kennedy Space Center in Florida.

De quarantaine is nodig om ervoor te zorgen dat de bemanning gezond is en geen insecten naar het ruimtestation brengt. waar ze andere bemanningsleden kunnen infecteren. De bemanning mag een beperkt aantal familieleden en enkele andere teamleden zien die zijn vrijgegeven, maar ze zullen de meeste laatste voorbereidingen op afstand doen tijdens deze periode.

Tijdens een persconferentie vorige maand spraken de bemanningsleden over hoe ze zich voorbereiden op de missie en waar ze naar uitkijken. Missiecommandant Matthew Dominick sprak over de vele experimenten waaraan de astronauten zullen werken en de verscheidenheid aan taken die ze zullen uitvoeren, waaronder onderzoeksonderwerpen zijn voor studies naar het effect van ruimtevluchten op het menselijk lichaam.

“Als mensen vragen wat je doet, probeer ik het op iets eenvoudigs neer te brengen,” zei Dominick. “Ik ben monteur, ik moet het ruimtestation repareren als het kapot gaat, en ik ben labtechnicus en ten derde ben ik deel van het experiment.”

Missiespecialist Jeanette Epps sprak ook over een aandenken die ze meeneemt om haar te herinneren aan haar familie terwijl ze weg is. “Een van de meest bijzondere dingen die ik meeneem is een foto van mijn moeder,” zei Epps. “Ik werd geselecteerd in juni 2009 en vijf dagen nadat ik werd geselecteerd, stierf mijn moeder. Maar ik zou hier niet zijn als zij en haar werkethiek en haar nadruk op onderwijs niet waren geweest, dus zij was een groot deel van de reden dat ik hier ben.”

De lancering is gepland voor maart 1, en zal gebruik maken van de SpaceX Dragon Endeavour, hetzelfde vaartuig dat werd gebruikt in eerdere Crew-2 en Crew-6 missies, evenals de eerste bemanningstest van de Dragon, Demo-2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *