Waarom Samsung een zeldzame beslissing nam om de Galaxy S21-serie te “downgraden

 Samsung heeft zijn nieuwste Galaxy S21-smartphoneserie gelanceerd in de VS en Europa. Onder het motto “5G-smartphones binnen handbereik” heeft het bedrijf gewerkt aan de hervorming van zijn vlaggenschipmodellen, en hoewel dat een wijs besluit is, heeft het ook geleid tot een aantal “ongewone” verlagingen van de specificaties. Wat zijn de redenen hierachter?

Focus op omzetgroei

Samsung wil zijn positie als ’s werelds nummer één smartphonemaker in termen van verschepingen behouden, en het lijkt een ongewoon veilige keuze te hebben gemaakt in termen van specificaties om dit te bereiken. Toen we een vertegenwoordiger vroegen naar de lancering in januari in Europa en de VS, zei hij dat dit was omdat de nieuwe pandemie van het coronavirus naar verwachting “de diversiteit van wat consumenten zoeken in mobiele producten zal verbreden”.

De impact van de lockdown

Ten eerste zijn de prijzen in het Verenigd Koninkrijk £769 voor de Galaxy S21 met een 6,2-inch display, £949 voor de 6,7-inch Galaxy S21+ en £1.149 voor de 6,8-inch Galaxy S21 Ultra. In vergelijking met de modellen van vorig jaar en de iPhone 12-serie zijn deze allemaal ongeveer € 30-50 goedkoper. Merk op dat er deze keer geen 4G-optie is, en dat alle modellen 5G-smartphones zijn.

De Galaxy S21 en Galaxy S21+ hebben een Full HD schermresolutie in plaats van WQHD om de prijs laag te houden. Aan de andere kant is de vernieuwingsfrequentie in alle modellen op 120Hz geplakt, en kan de snelheid worden gewijzigd van 10 tot 120Hz afhankelijk van het type content om het batterijverbruik te verminderen.De Galaxy S21 Ultra heeft een “Dynamic AMOLED 2X” display met HDR maximale helderheid van 1500 nits.

Een duidelijke degradatie

Een ander belangrijk aspect van het display is dat het weer een plat display is, een verandering ten opzichte van het kenmerkende edge display dat in de Galaxy S10 en Galaxy S20 series werd gebruikt. Dit is geen downgrade, maar eerder een resultaat van het verwerken van feedback van het internet (Samsung-gebruikers zijn inmiddels misschien gewend aan gebogen glas, maar sommigen van u waren misschien verbaasd toen ze de smartphone aan hun vrienden lieten zien).

De voor de hand liggende downgrade is daarentegen dat hij geen microSD-kaarten meer ondersteunt – de Galaxy S20-serie kon de opslag tot 1 TB uitbreiden, maar de Galaxy S21-serie zal een maximale capaciteit van 512 GB hebben. Een woordvoerder van Samsung legde aan technieuwssite The Verge uit dat de prijs van het model met meer opslag niet veel anders zal zijn en dat gebruikers ook cloudopslag kunnen gebruiken.

Over het algemeen hebben consumenten echter liever meer keuzemogelijkheden. Om die reden zou microSD-uitbreidbare opslag in de toekomst een terugkeer kunnen maken, net als toen Google de oortelefoonaansluiting op de Pixel-smartphone afschafte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *