WhatsApp zal niet langer beschikbaar zijn voor iPhone en Android: een lijst met incompatibele modellen sinds 2021

Vanaf 2021 stopt WhatsApp met werken op iPhone en Android: hier is de lijst met modellen die vanaf volgend jaar niet meer compatibel zijn met app-updates.

Vanaf 2021 werkt WhatsApp niet meer: ​​app-ondersteuning stopt voor een aantal oude iPhones en Android-smartphones, die noodgedwongen afscheid moeten nemen van de populaire instant messaging-dienst. Welke modellen staan ​​op de lijst die niet langer worden ondersteund en wat verandert er voor gebruikers?

Punctueel zoals elk jaar informeert WhatsApp gebruikers over het einde van de ondersteuning voor oudere modellen en versies: 2021 bevestigt zijn afscheid voor sommige iOS- en Android-apparaten via een officieel persbericht.

Een bekende praktijk, ook wel geplande veroudering genoemd: bij het uitschakelen van WhatsApp zijn elk jaar de meest verouderde smartphones betrokken die geen systeemupdates meer kunnen ontvangen die de veiligheid van gebruikers en de correcte werking van het apparaat kunnen garanderen. Wanneer stopt de ondersteuning van WhatsApp en welke modellen zijn hierbij betrokken? Hier is de volledige lijst.

WhatsApp stopt met werken in 2021: iPhone- en Android-modellijst

Als je een topklasse hebt, ook de afgelopen jaren gekocht, hoef je nergens bang voor te zijn: de lijst met modellen waar WhatsApp geen ondersteuning meer voor zal bieden, bevat een reeks smartphones die al enige tijd niet de nodige updates en updates hebben ontvangen.

De betrokken modellen zijn allemaal modellen met versies ouder dan iOS 9, Android 4.0.3 en KaiOS 2.5.1 (dus ook het updaten van een oud apparaat naar een latere versie zou geen problemen moeten hebben).

Volgens WhatsApp is een van de redenen voor het stopzetten van de ondersteuning het onvermogen om technische innovaties die door ontwikkelaars zijn geïmplementeerd te ondersteunen, aangezien de betreffende apparaten vaak zijn uitgerust met verouderde hardware en verouderde software.

Voor de volledige lijst verwijzen we naar de versie van het geïnstalleerde besturingssysteem, maar op de iPhone hebben we:

Iphone 4s,

iPhone 5,

Iphone 5c,

iPhone 5S.

Aan de Android-kant wordt de lijst langer en ingewikkelder om samen te vatten, maar onder de meest populaire modellen en nog steeds risico lopen we de Samsung Galaxy S2, Motorola Droid RAZR, HTC Desire, Huawei Ascend P1 en vele anderen.

Wat de timing betreft, zou het einde van de steun moeten plaatsvinden, net als voor de andere jaren, vanaf februari 2021.

>>>>>>Apple iPhone ACCU
>>>>>>>Apple iPhone 6S ACCU
>>>>>>>>>Apple iPhone 8 ACCU
>>>>>>>>>>Apple IPhone XS MAX ACCU
>>>>>>>>>>>iPhone 7 ACCU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *