Roboaxis zal kunnen circuleren in deze stad, maar in deze vreemde situatie

test robotaxi

Onder leiding van burgemeester Eric Adams, New York City heeft een nieuwe regel voor autonoom voertuig goedgekeurd: het is toegestaan om autonoom voertuig te testen, maar alleen onder een vreemde voorwaarde.

Nu Europa zich openstelt voor volledig autonoom rijden, is het enthousiasme van het publiek voor deze nieuwe mogelijkheden afgenomen door enige bezorgdheid. Onderzoek heeft aangetoond dat hoewel mensen geïnteresseerd zijn in deze technologie, een groot deel van hen nog steeds bezorgd is over de introductie van autonome voertuigen.

Geconfronteerd met de problemen die worden opgeworpen door autonoom rijden, volgt New York een voorzichtige benadering van de integratie van robottechnologie. De burgemeester van de stad wil de burgers kalmeren door middel van nieuwe maatregelen. Dit is een strategie om de voordelen van deze steeds populairder wordende technologie te ervaren en tegelijkertijd de risico’s voor de bewoners te minimaliseren.

New York gaat voorzichtig het tijdperk van robotica in
Eric Adams, burgemeester, kondigde de invoering van een strikt autonoom voertuigtest- en vergunningssysteem aan in New York City om technologische vooruitgang te integreren en de openbare veiligheid te beschermen, maar op dit moment stelde hij een voorwaarde voor: toekomstige taxi’s te testen, maar alleen als ze niet echt bestuurderloos zijn. Met andere woorden, elk autonoom voertuig dat op de stadsstraat rijdt, moet een persoon in de auto hebben die op elk moment klaar is om in te grijpen. Een methode die de voortgang niet belemmert terwijl de handen op het veilige stuur blijven.

Met deze beslissing heeft New York de basis gelegd voor de toekomst, waar autonome taxi’s gemeengoed kunnen worden maar zonder een veilige proefperiode. Door het bedrijf te verplichten te bewijzen dat ze hun eigen technologie op andere plaatsen hebben getest, en het testen van volautomatische auto’s op de openbare weg te verbieden, hoopt de stad ervoor te zorgen dat de droom van autonoom voertuig geen stedelijke nachtmerrie wordt. Dit is een belangrijke stap voor Big Apple, omdat het voorzichtig op weg is naar een vervoersrevolutie en de veiligheid van iedereen nauwlettend in de gaten houdt. Het belangrijkste is om ongevallen te voorkomen en ervoor te zorgen dat automobieltechnologiebedrijven echt bereid zijn om de unieke uitdagingen van de New Yorkse omgeving aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *