E-mailadrespiraterij explodeert en Frankrijk is een van de meest kwetsbare landen


Volgens het laatste rapport dat Surfshark sinds 2004 heeft geregistreerd, steeg het aantal e-mailadressen aangevallen door hackers begin 2024. Helaas bevindt Frankrijk zich in een zeer gunstige positie onder de zwaarst getroffen landen.

Netwerkaanvallen nemen voortdurend toe. Met het naderen van grote evenementen zoals de 2024 Olympische Spelen in Parijs en een toenemend aantal hackerpogingen, is deze observatie bevestigd. We zullen niet langer datalekken tellen, die soms miljarden gestolen stukjes informatie bereiken, en het is duidelijk dat we nog niet dicht bij het stoppen zijn. Surfshark is een bedrijf dat netwerkbeveiligingstools zoals VPN of antivirus levert en schokkende cijfers heeft uitgebracht.

Sinds 2004 registreert het bedrijf elke keer dat een e-mailadres is gehackt. Met deze database is evolutie eenvoudig te berekenen, en de laatste is erg koud. In het laatste kwartaal van 2023 zijn 81 miljoen rekeningen gelekt. In het eerste kwartaal van 2024 was dit aantal 435 miljoen, vijf keer hoger dan een paar maanden geleden. Dit betekent dat 627 tot 3353 e-mailadressen wereldwijd elke minuut gehackt worden. Helaas is Frankrijk niet de beste student op dit gebied.

Sinds 2004 heeft Surfshark 521554761 gelekte e-mailadressen ontdekt in Frankrijk. Dit plaatst het land op de vierde plaats, alleen achter China, dat ongeveer twee keer zo’n aantal heeft. De tweede plaats op het podium is Rusland, met meer dan 24 miljard Amerikaanse dollars. De Verenigde Staten lopen voorop, meer dan dertig miljard. Het is belangrijk om op te merken dat een enkel adres herhaaldelijk kan worden herberekend.

Als we alleen geïnteresseerd zijn in unieke adressen, zullen we binnen twintig jaar naar 6,5 miljard zakken. Vergeet niet dat we door verschillende netwerktools zoals de website “Ik was Pwned” kunnen controleren of u het slachtoffer bent van datalekken. Als je vragen hebt, gebruik het dan. Vergeet ook niet dat registratie voor verschillende online diensten met dezelfde e-mail niet inherent gevaarlijk is, mits alle relevante wachtwoorden verschillend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *