Elektrisch voertuig: De fabrikant belooft een batterijlevensduur van 1,5 miljoen kilometer en een 15-jarige garantieperiode

batterie voiture

Aangezien batterijen een van de duurste componenten van elektrische voertuigen zijn, is het behoud van hun levensduur cruciaal. Fabrikant Yutong Group heeft net aangekondigd dat zijn toekomstige accu’s vijftien jaar mee kunnen gaan en belooft dat chauffeurs ermee 1,5 miljoen kilometer kunnen afleggen.

Wanneer u een elektrische auto wilt kopen, houdt u meestal rekening met de aangeboden actieradius, zelfs met de oplaadtijd, maar een ander criterium kan binnenkort steeds belangrijker worden: de levensduur van de batterij. In feite zijn batterijen de nummer één reden voor de hoge prijs van elektrische voertuigen, en het vervangen van batterijen kan erg duur zijn.

De fabrikant Yutong Group is zich hiervan bewust, omdat dit Chinese bedrijf een kleine revolutie op het gebied van elektrische voertuigbatterijen heeft aangekondigd door zijn lancering in zijn thuisland in een andere revolutie. Door samen te werken met een van de industriegiganten, CATL, heeft het bedrijf succesvol een batterij ontwikkeld die 1,5 miljoen kilometer kan afleggen.

Snel, de batterij kan worden gebruikt voor maximaal 15 jaar
Dit is zeer veelbelovend nieuws aangezien Yutong Group ook garandeert een garantieperiode van 15 jaar voor deze batterijen. Momenteel is de gemiddelde levensduur van batterijen tien jaar, wat een aanzienlijke vooruitgang is die fabrikanten zal voorzien van nieuwe activa om klanten aan te trekken en de duurzaamheid van de producten die ze kopen te verzekeren.

Er moet echter worden benadrukt dat Yutong zich voornamelijk richt op professionals die dit type batterij gebruiken, omdat het bedrijf van plan is om eerst zware vrachtwagens en pick-up trucks uit te rusten met apparatuur. Met andere woorden, dit type batterij biedt een goede manier voor bedrijven die vertrouwen op servicevoertuigen om kosten te verlagen.

Maar wat zeker is, is dat deze technologie ooit zal verschijnen in auto’s die gericht zijn op het grote publiek. Tegen die tijd kan de angst van de consument echter verdwijnen. Houd er rekening mee dat vervanging van de batterij nog steeds heel bijzonder is in dit stadium. In de meeste gevallen hoeft de bestuurder geen kosten te betalen en de bediening is de verantwoordelijkheid van de fabrikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *