Komt de betaalbare 256TB SSD binnenkort beschikbaar? Dit bedrijf heeft een techniek om dit doel te bereiken

Un gros plan sur un SSD

Een bedrijf gespecialiseerd in SSD productie heeft aangekondigd dat ze manieren hebben gevonden om het 256TB model in de nabije toekomst tegen een betaalbare prijs aan te bieden. Je moet een beetje bedriegen.

De opkomst van solid-state drives (SSD’s) heeft de opslag van gegevens en programma’s volledig veranderd omdat ze sneller zijn dan traditionele harde schijven. Ze zijn ook compacter, maar dit heeft niet alleen voordelen. Simpel gezegd, de capaciteit van een SSD hangt grotendeels af van de grootte en vorm. Waarom? Omdat het volgens zijn functionaliteit meer of minder NAND-chips kan bevatten, en het flashgeheugen stelt de schijf in staat om informatie op te nemen.

Dit is echter niet de enige beïnvloedende factor. De NAND-chip wordt beheerd door een zogenaamde controller, en hoe effectiever hij een groot aantal NAND-chips aankan, hoe meer opslagruimte SSD biedt, waardoor operaties worden vereenvoudigd. Al deze zijn complex en zelfs grote fabrikanten zoals Samsung hebben nog geen SSD’s uitgebracht voor 256TB opslag. Zeker omdat de prijs beangstigend zal zijn: naar schatting kost het kopen ervan ongeveer 23000 euro. Een professioneel bedrijf zal echter een manier vinden om rekeningen aanzienlijk te verlagen.

Met behulp van deze techniek zullen de kosten van 256TB SSD veel lager zijn dan verwacht
Scaleflux kondigde de ontwikkeling aan van een nieuwe SSD controller genaamd SFX 5016. Zijn snelheid is tweemaal zo hoog als zijn voorganger, en het kan een maximale opslagcapaciteit van 256TB aan, maar het belangrijkste belang hier is de “transparante compressie” functie. In principe is er niets magisch aan: SSD’s kunnen meer data opslaan dan hun fysieke capaciteit door data te comprimeren. Het bedrijf heeft niets uitgevonden en VHS deed hetzelfde.

Volgens JB Baker van Scaleflux zal dit proces de levering van “effectieve” 256TB SSD’s mogelijk maken tegen een geschatte prijs van 23000 euro in 2025. Het bedrag werd echter niet gespecificeerd. Het begrip “effectieve capaciteit” is belangrijk omdat dealers het moeten onderscheiden van “werkelijke capaciteit”.

Daarom kunnen we ons voorstellen dat een SSD een effectieve 256TB verklaart geassocieerd met een compressieverhouding, zoals 2:1. In dit geval kan een “fysieke” 128 TB SSD 256 TB gecomprimeerde gegevens opslaan met een gespecificeerde snelheid. Voor tekstbestanden of andere bestanden is dit geen probleem. Hoe dit de kwaliteit van media zoals foto’s of video’s zal beïnvloeden, is nog te bezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *