Tesla Model Y: De volgende zijn de nieuwe prijzen voor elektrische SUV’s in Frankrijk

tesla model y prix

Nu is het officieel. De prijs van Tesla Model Y is net gestegen in Frankrijk. Zoals de fabrikant enkele dagen geleden aankondigde op hun X-account specifiek gericht op de Europese markt, is de toegangskaart voor elektrische SUV’s met enkele duizenden euro gestegen.

Deze groei werd verwacht en we hebben nu bevestiging gekregen. Slechts een paar dagen geleden kondigde Tesla Europe een prijsverhoging aan van de Model Y in verschillende landen op de Oude Wereld. De huidige vraag is hoeveel het kost.

Een extra 2000 euro voor alle Y-type auto’s
Nu is de startprijs van de Y-vormige achterwielaandrijving 44990 euro, dat is meer dan 2000 euro. Het instapmodel heeft een kilometerstand van 455 kilometer in de WLTP gecombineerde cyclus, een topsnelheid van 217 kilometer per uur en is uitgerust met 19-inch standaard Gemini wielen. Het is niet verwonderlijk dat ook de prijzen van andere versies van de vlaggenschip elektrische SUV van het merk stijgen.

Daarom is de rekening voor Model Y Grande Autonomy gestegen van 49990 euro eerder naar 51990 euro. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze versie een grotere werkradius, die 533 km is in de WLTP gecombineerde cyclus. Wat betreft de prestaties van het high-end model Y, zijn ticketprijs is nu vastgesteld op 57990 euro, terwijl 55990 euro. Dit model heeft ook een beter rijbereik dan het voortstuwingssysteem (514 kilometer), en zijn uitstekende prestaties maken het opvallen: de topsnelheid is 250 kilometer per uur, en het kan 0 tot 100 kilometer per uur bereiken in slechts 3,7 seconden.

De steeds fellere concurrentie
Ter herinnering, de prijs van de Y-vormige auto zal worden verlaagd in januari 2024. Maar volgens Elon Musk is dit een tijdelijke prijsverlaging die nodig is om de verkoop te stimuleren tijdens periodes van lage vraag. Deze nieuwe renteverhoging kan echter niet gunstig zijn voor Tesla. Daarom wordt de concurrentie op het gebied van elektrische SUV’s steeds heviger.

Peugeot is van plan om een nieuwe E-3008 te lanceren. De prijs van de Sochalien SUV is hetzelfde, op 44990 euro, met lagere prestaties maar een beloofde rijafstand van 525 kilometer, vergeleken met 455 kilometer in de Verenigde Staten. Onlangs heeft de Y-vormige auto ook een andere grote concurrent gezien: Renault Landscape Electronic Technology.

In de Evolution versie is het nieuwste product van het merk Diamond geprijsd tegen 39990 euro, 5000 euro lager dan het Y-type, maar dit scenario kan de dominantie van het Y-type in zijn brede scala aan E-Tech 220 paardenvervoeringen in twijfel trekken. Het model is geprijsd tegen 44990 euro, uitgerust met vele optische componenten, en belooft een effectieve straal van 625 kilometer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *