Windows 10: het starten van Linux-applicaties wordt mogelijk

Microsoft heeft zojuist de distributie aangekondigd van een nieuwe versie van zijn Linux-subsysteem voor Windows. Een versie die meer gebruikers in staat moet stellen Linux-applicaties te starten vanuit Windows 10 en Windows 11.

De software is nu beschikbaar in versie 1.0 na verschillende proefversies en wordt gratis aangeboden in de Microsoft Store. Linxu-emulatie is nu voltooid, wat betekent dat u niet langer virtuele machines hoeft te maken om toegang te krijgen tot Linux-applicaties vanaf uw Windows-pc.

Windows Subsystem for Linux (WSL) moet ontwikkelaars in staat stellen om aan werkcomfort te winnen. De integratie is volledig omdat het nu mogelijk is om Linux-programma’s rechtstreeks vanuit het Windows Start-menu te starten. Microsoft garandeert zo een naadloze desktopervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *