Mogelijk wordt de iPhone 15 door een grote verandering alsnog duurder

Als mensen niet bang zijn voor prijzen, heeft Apple geen reden om de kosten van zijn producten te verlagen. Conclusie, de iPhone 15 kan de boel weer opblazen. Dit volgende assortiment moet het meest geavanceerde van het merk worden; net als de Apple Watch Ultra.

Maar als de iPhone 15 duurder wordt, komt dat vooral door het fabricagemateriaal. Het bedrijf Cupertino zou inderdaad het huidige roestvrij staal van zijn toestellen kunnen vervangen door titanium. Het wordt dan bedekt met een oleofobe behandeling. Het materiaal in kwestie is al gebruikt om de Apple Watch Ultra tot het meest geavanceerde model in het assortiment te maken.

Het voordeel van titanium en de oleofobe behandeling is dat ze voorkomen dat vingers het apparaat raken. Vingerafdrukken worden zo verminderd, waardoor het apparaat lang nieuw blijft. Dit zou betekenen dat de waarde van deze telefoons constant blijft, ook na langdurig gebruik. Titanium is inderdaad sterker en lichter.

De prijzen zullen echter waarschijnlijk flink stijgen. Als de kilo edelstaal 1,5 dollar waard is, kost de kilo titanium tussen de 35 en 50 dollar per kilo. Hierdoor bestaat het risico dat de fabricagekosten stijgen en de verkoopprijs wordt beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *