Effecten van verkoudheid

Langdurige blootstelling aan koude temperaturen heeft ook een grote invloed op de prestaties en veiligheid van de batterij. Wanneer de temperatuur daalt, neemt de interne weerstand van de batterij toe. Dit betekent dat het meer inspanning van de batterij kost om op te laden, waardoor de capaciteit afneemt. Het is echter belangrijk op te merken dat het capaciteitsverlies ook afhangt van de laad- en ontlaadsnelheden en dat het effect van het koude weer anders is voor batterijen die met verschillende chemische samenstellingen zijn gemaakt. Een loodzuuraccu kan bijvoorbeeld slechts de helft van de nominale capaciteit leveren bij 0° F.

De bedrijfstemperaturen van batterijen verschillen ook op basis van het type batterij waarmee u werkt. Lithium-ionbatterijen kunnen bijvoorbeeld worden opgeladen van 32 °F tot 113 °F en ontladen van -4 °F tot 140 °F (als u echter op zulke hoge temperaturen werkt, krijgt u de eerder genoemde problemen). Maar loodzuuraccu’s kunnen worden opgeladen en ontladen van -4°F tot 122°F. Het is erg belangrijk om op de hoogte te zijn van de laadtemperaturen die een batterij aankan. Als batterijen niet werken bij de geaccepteerde temperatuur, zal de acceptatie van lading afnemen omdat de ionencombinatie langzamer zal zijn. Het forceren van hoge stroom kan druk opbouwen waardoor verzegelde batterijen kunnen exploderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *