AirPods Pro 2, hoe zien ze eruit?

De 2e generatie AirPods Pro behoudt de typische eendenkopvorm, met een meer gebogen en kortere nek dan de traditionele AirPods. Zoals we al zeiden, het zijn in-ear oordopjes met een siliconen dopje aan het uiteinde, ontworpen om de gehoorgang “in te pluggen”. Dit isoleert, mechanisch, van externe geluiden en is een noodzakelijke voorwaarde voor de goede werking van ANC, de actieve ruisonderdrukking, oftewel die ‘magie’ die externe geluiden sterk vermindert. Een van de onderscheidende kenmerken van AirPods Pro. Niet iedereen houdt van in-ear oordopjes, omdat verstopte oren een soort ‘onderwatereffect’ opwekken dat op den duur vervelend is. Apple heeft zijn oplossing van de eerste AirPods behouden, met een ventilatierooster dat het holle effect moet verlichten. Het werkt maar tot op zekere hoogte. Als je weet dat je niet van in-ears houdt, kun je beter kiezen voor de traditionele AirPods (vind hier een gids voor het kopen van AirPods) of andere soortgelijke modellen (een type dat soms open fit wordt genoemd), zelfs als je de ANC verliest.
In de doos zitten nu ook XS-tules (naast de voorgemonteerde M en S en L: vier maten dus). Het kiezen van de juiste is cruciaal voor een goede werking van de Pro en er is de gebruikelijke test (nu gekopieerd door vele andere fabrikanten) die de meest geschikte maat aanbeveelt.
Op de stelen blijft de drukknop om ANC, afspelen/pauzeren, Siri aan en uit te zetten. Met een zeer welkome nieuwigheid: door je vingertop op en neer te bewegen over het bedieningsvlak, regel je nu het volume. Een functie die nooit is aangekomen op de AirPods, met tot nu toe de noodzaak om de iPhone of Apple Watch te bedienen, of om Siri om hulp te vragen. De bediening werkt, op beide oordopjes, hoewel het niet altijd comfortabel is om de AirPods ‘vast te pakken’ om het volume te hanteren. Er is ook een hoorbare feedback, vergelijkbaar met die van de AirPods Max bij het draaien aan de digitale kroon, maar die is niet goed te horen bij luide muziek of podcasts. Als u daarentegen tijdens het afspelen het volume verandert, is dat perfect hoorbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *