Windows 11″ effect, Microsoft stopt de release van 21H2 builds!

Als onderdeel van de voorbereidingen rond zijn grote “What’s next for Windows” evenement, heeft Microsoft een beslissing genomen. De publicatie van builds van Windows 10 21H2 aka Sun Valley wordt gedurende de komende weken gestopt.

Het is duidelijk dat de reus beslist om testers die geregistreerd zijn op het DEV kanaal niet langer nieuwe builds van 21H2 aan te bieden. De reus hoopt dus op een maximum aan aandacht rond zijn evenement van 24 juni. Het verrassingseffect rond het herontwerp van Windows 10 zou nog belangrijker kunnen zijn.

De aanpak stelt Redmond in staat het geheim te bewaren rond het grote nieuws en de veranderingen die deze volgende generatie van Windows vergezellen. In de komende weken blijven de huidige Builds 21390 van kracht. Alleen “Service Pipeline” tests zijn gepland met een paar cumulatieve updates. Verwacht wordt dat dit zal voortduren tot het evenement van 24 juni 2021.

Windows 10 21H2, voorlopig geen nieuwe build meer

“Elke week is er een nieuwe Build uitgebracht, gevolgd door een cumulatieve update voor de volgende Build. We moeten echter het proces testen van het delen van meerdere cumulatieve updates op dezelfde build. Daarom gaan we ons de komende weken richten op het uitbrengen van meerdere cumulatieve updates rond Windows 10 Build 21390. Het testen van het Dev-kanaal zal erg nuttig zijn en we zullen snel weer als vanouds kunnen vliegen!”

Voorlopig konden we enkele wijzigingen in de interface zien. Ze kwamen in de vorm van afgeronde hoeken, nieuwe pictogrammen en een reorganisatie van “Alle instellingen”. Het lijkt erop dat Microsoft de ontdekkingen wil beperken via zijn Preview Builds. Sommigen geloven dat dit een manoeuvre is om een verrassingseffect te creëren, vergelijkbaar met dat van Apple rond macOS .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *