
Op zijn eigen rare manier is de OnePlus Open het bewijs dat opvouwbare apparaten nu een levensvatbare categorie slimme apparaten zijn.
>>>
BLP597 voor OnePlus Two One Plus Phone Backup +Tools
Met andere woorden, OnePlus heeft gedaan wat het al jaren doet met smartphones: Bied iets minder goed dan de concurrentie, voor veel minder geld. Dat is natuurlijk allemaal relatief. Dit is in theorie een apparaat van $1.700, hoewel de online winkel van OnePlus je elke telefoon in elke staat laat inruilen om minstens $200 van die startprijs te krijgen.
Met dat in gedachten, laten we denken over OnePlus Open als een $1.500 opvouwbaar. Volgens die normen is het goed. OnePlus Open biedt twee echt mooie displays, indrukwekkend ogende hardware- en cameraspecificaties en een reeks multitasking-functies – vergelijkbaar met wat je krijgt op Samsung en Google ’s equivalenten, die beide beginnen bij $1.800.
>>>
Maar die korting komt met enkele compromissen, elementaire ontbrekende functies en een zeer irritante fysieke gril.
ZIE OOK: Google Pixel Fold is een eerste kwaliteitsschommel bij een opvouwbare
Wat ik zo leuk vind aan OnePlus Open
Geweldige specificaties, op papier
Er zijn een aantal behoorlijk problematische elementen van OnePlus Open, maar het specificatieblad is er zeker niet een van. Kijk eens:
6,31-inch buitendisplay, 10-120Hz verversingsfrequentie, 2484×1116 resolutie
7.82-inch binnendisplay, 1-120Hz vernieuwingsfrequentie, 2440×2268 resolutie
Snapdragon 8 Gen 2-chip
Ram van 16 GB
512GB opslag
4,805mAh batterij
>>>
BLP571 voor ONEPLUS ONE 1+ A0001
Dat zijn allemaal erg grote cijfers! En grote aantallen betekenen meestal goede dingen, toch? Je zou tenslotte moeilijk worden ingedrukt om grotere en betere schermen of meer RAM te vinden in een vergelijkbaar smart device. Dat is een van de nieuwste, beste Snapdragon-chips die alles aandrijven.
Vrij goed in de dingen die vouwen moeten doen
Nog een pluspunt voor de OnePlus Open: het is concurrerend met wat Samsung en Google bieden met respectievelijk de Z Fold 5 en Pixel Fold in termen van multitasking-functies.
Net als bij die telefoons transformeert het openen van de OnePlus Open om het grotere, bijna tabletformaat binnenscherm te gebruiken de ervaring op redelijk intelligente manieren. Er is een app-taakbalk langs de onderkant van het scherm die vrijwel identiek is aan wat Samsung en Google hebben. Iedereen die die telefoons heeft gebruikt, voelt zich hier meteen thuis.
Open gewoon één app en sleep vervolgens een andere omhoog van de taakbalk naar beide kanten van het scherm om OnePlus Open in een gesplitst scherm te plaatsen. Je kunt dit doen met maximaal drie apps, hoewel het scherm er eigenlijk maar twee tegelijk kan weergeven. De rand van de derde app is te zien naast, boven of onder de andere twee apps. Om het te bekijken, tik je er gewoon op; een van de andere twee apps wordt in plaats daarvan naar die positie gedegradeerd.
De limiet van OnePlus Open van drie splitscreen-apps tegelijk overtreft de limiet van Google van twee, maar voldoet niet aan de limiet van Samsung van vier.
Ik vond ook dat het gebruik van het buitenste scherm als een gewone smartphone meer dan voldoende was, omdat het 6,31-inch scherm ongeveer de juiste maat heeft. Ik heb nooit het gevoel gehad dat het abnormaal lang was. Met 239g (of ongeveer een half pond) is het opmerkelijk licht voor iets dat in wezen twee telefoons op elkaar is gestapeld.
Dit zorgt voor een ervaring die vergelijkbaar is met de Z Fold 5 en Pixel Fold op basisniveau. De OnePlus Open is een leuke telefoon om te gebruiken, of hij nu is opgevouwen of uitgevouwen. Beide schermen zijn helder, levendig en soepel. Of je nu door sociale media scrolt, een boek leest of video ’s streamt, je bent vrijwel klaar om te gaan.
Wat ik niet leuk vind aan OnePlus Open
Ongelooflijk irritante camerabobbel
Helaas is er één groot probleem met het fysieke profiel van de OnePlus Open: de camerabobbel.
De rechterkant van de telefoon herbergt de gebruikelijke volumeknoppen, een aan / uit-knop en een geluiddempende schuifregelaar. OnePlus werkte echter samen met de Zweedse camerafabrikant Hasselblad voor het cameraontwerp, zoals in het verleden – en het resultaat is deze keer een monsterlijk grote ronde camerabobbel die er misschien mooi uitziet, maar vaker in de weg zit.
Serieus, het ding neemt ongeveer 40 procent van de achterkant van de telefoon in beslag. Wanneer je OnePlus Open met één hand gebruikt als een normale telefoon, is het bijna onmogelijk om hem niet aan te raken. Ik vond dit erg vervelend gedurende mijn tijd met het apparaat en geef enorm de voorkeur aan de kleinere camerarelais van Google en Samsung.
Niet helemaal een krachtpatser
Nogmaals, teruggaand naar het specificatieblad, zou OnePlus Open een mega-krachtpatser moeten zijn dankzij zijn ultramoderne chipset en eerlijk gezegd bijna overmatige hoeveelheid RAM. Maar testen vertelt een ander verhaal.
De Geekbench 6 benchmarking-app gaf het apparaat een relatief magere multi-score score van 4.411. Vergeleken met benchmarkscores voor andere recente Android-handsets is het niet indrukwekkend. Zo komt de Samsung Galaxy S23 Ultra binnen op 4.987. Sterker nog, de OnePlus 11 van eerder dit jaar kwam uit op 4.891.
Het is niet logisch dat een erg duur apparaat, met stevig ogende specificaties, een score genereert die veel lager is dan andere telefoons die minder krachtig zouden moeten zijn.
Om eerlijk te zijn, betekent dit niet dat de prestaties van de OnePlus Open slecht zijn. Ik ben geen noemenswaardige vertraging tegengekomen