Pas op als u contact opneemt met een luchtvaartmaatschappij op sociale netwerken, oplichters zijn op zoek

Nu de zomer en vakantie dichterbij komen, zijn oplichters steeds meer aanwezig op het sociale netwerk X (Twitter). Ze richten zich niet op zomaar iedereen, omdat ze wachten tot je contact opneemt met een luchtvaartmaatschappij voordat ze handelen.

>>>>>> BL-49SV voor Villaon BL-49SV


Het is bijna zomer, en daarmee komen voor veel mensen vakantievertrekken. Of het nu lang geleden is of op het laatste moment, je moet je reis tot een minimum indelen en desnoods een vliegticket boeken. Over het algemeen gaat het vlot, maar als er toevallig een probleem  de enige oplossing om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om te proberen het op te lossen. Aan kanalen hiervoor ontbreekt het niet. Sociale netwerken horen erbij, zoals X (Twitter). Behalve dat naarmate de zomervakantie nadert, het platform steeds minder veilig is.

>>>>>> BL-49SI voor Itel BL-49SI

De consumentenbond Welke? ziet op de website van Elon Musk een problematische toename van het aantal nepaccounts die zich voordoen als easyJet, Ryanair of British Airways. Het doel van oplichters is, zoals vaak, om gevoelige persoonlijke informatie van je te krijgen voordat je deze gebruikt om bijvoorbeeld je bankrekening leeg te maken. Maar hoe krijgen ze je te pakken?

OP X, DE ESCROCS JE BINNENKORT ALS JE MET EEN LUCHTVAART PRAAT, WEES VOORZICHTIG
Met behulp van een bot, een programma dat één of meerdere taken automatisch uitvoert, scrollen hackers door berichten die op X zijn geplaatst en spotten ze meteen mensen die een luchtvaartmaatschappij aanspreken. Vervolgens reageren ze met een account dat op de officiële lijkt. Welke? geeft het voorbeeld van een vraag die aan Wizz Air is gesteld op zijn legitieme X-account. In een paar seconden schrijven twee nepaccounts dat ze “spijt hebben van de aangetroffen” en vragen ze om “een bereikbaar nummer” om het bestand te verwerken.

>>>>>> BL-1 voor Baofeng BF-666S BF-777S BF-888S BF-C1

Als X aangeeft dat “accounts die zich voordoen als een andere persoon, groep of organisatie op een verwarde of misleidende manier permanent kunnen worden opgeschort”, merkt de vereniging op dat het sociale netwerk veel tijd nodig heeft om te handelen, wanneer dit het geval is. Dit is niet de eerste keer dat oplichters proberen zich voor te doen als officiële accounts op het platform. Wees voorzichtig als je het doorneemt en controleer met wie je praat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *