
Een Duitse startup heeft aanzienlijke financiering ontvangen van de NAVO. Het produceert verschillende soorten autonome oorlogsrobots, waarvan sommige al actief zijn op de.
Oorlog sterft nooit, zoals de verteller van een beroemde videogamesaga zou zeggen. Gewapende conflicten zijn vandaag de dag helaas nog steeds een realiteit en Europa is geen uitzondering. Vaak voorop qua technologie gebruikt de militaire sector steeds vaker robots om te vechten in plaats van soldaten. Als sommigen zich beperken tot het trainen ervan, zijn anderen echte moordmachines die zijn uitgerust met dodelijke wapens.
>>>>>>L21M3PE2 voor Lenovo Flex 7 14 14IAU7
Maar het is mogelijk om ze op andere manieren te gebruiken, zelfs in oorlogsverband. De Duitse startup ARX Robotics, gemaakt door voormalige soldaten, heeft dit goed begrepen. Het biedt robots die eruit zien als kleine tanks, maar zonder wapens, die al met succes zijn getest door de strijdkrachten van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Oekraïne en Hongarije. Ze zullen zeker groeien als de oprichters van ARX aankondigen dat het NATO Innovation Fund (NIF) 9 miljoen euro in hun bedrijf heeft geïnvesteerd.
>>>>>> NH50BAT-4-47 voor Clevo NH50ED NH50RA NH50RD NH70RAQ
De NAVO INVESTEERT IN EEN STARTUP DIE AUTONOME OORLOGSROBOTS IN EUROPA VERVAARDIGT
“De legers van westerse democratieën zijn niet voorbereid op robotica”, zegt Marc Wietfeld, CEO en mede-oprichter van ARX Robotics. “Om de capaciteiten van onze strijdkrachten aanzienlijk te verbeteren en als krachtvermenigvuldiger te dienen, is een onderling verbonden kritische massa van autonome grondsystemen zonder pilot noodzakelijk”. Achter deze formule zitten voorlopig al 4 autonome robots op de markt, onder de 12 die door de firma zijn gemaakt. Je kunt er 3 zien op de foto die als illustratie dient voor dit artikel.
>>>>>> FPCBP597 voor Fujitsu FPB0368S
Bewegend op rupsen, draagt men tot 500 kg materieel (of een gewonde soldaat) over de. Een ander wordt gebruikt als bewegend doelwit voor training, terwijl een laatste drones zo dicht mogelijk bij de strijd kan brengen. De intelligentie maakt ze autonoom, maar een mens kan ze indien nodig ook op afstand besturen. Gemaakt van gemakkelijk verkrijgbare materialen zijn ze goedkoop genoeg voor militaire technologie: tussen de €30.000 en €150.000 per stuk “. […] Een state-of-the-art, kosteneffectief, in massa geproduceerd en gemakkelijk in te zetten grondsysteem voor defensie, humanitaire crises en daarbuiten “, vat Chris O ‘Connor van de NIF samen.