Samsung zou 6G nog sneller kunnen maken met deze technologie


Twee industriereuzen, Samsung en ARM, hebben zojuist een samenwerking aangekondigd die de toekomst van 6G, de volgende draadloze netwerkstandaard, kan helpen vormgeven.

In een gezamenlijke verklaring onthulde Samsung Research, de R & D-tak van Samsung Electronics, dat het de krachten had gebundeld met halfgeleider- en softwareontwerpspecialist ARM om te werken aan een cruciale softwaretechnologie die een cruciale rol zou moeten spelen bij de implementatie van 6G-netwerken: parallelle pakketverwerking.

Deze state-of-the-art techniek is ontworpen om grote hoeveelheden datapakketten te verwerken met behulp van een breed scala aan algoritmen terwijl informatie door een communicatienetwerk stroomt. 6G belooft een tijdperk in te luiden van datatransmissiesnelheden tot maar liefst 1 terabyte per seconde, en de mogelijkheid om deze enorme databelasting effectief te verwerken en te routeren zal van het grootste belang zijn.

Door samen te werken aan een open-sourceproject om parallelle pakketverwerkingstechnologie te ontwikkelen en te verfijnen, willen Samsung en ARM de evolutie ervan versnellen en ervoor zorgen dat het klaar is om te voldoen aan de vereisten van 6G wanneer netwerken van de volgende generatie eindelijk online gaan.

Zoals beide bedrijven opmerken, kan parallelle pakketverwerkingstechnologie een rol spelen bij het implementeren van de flexibele en efficiënte communicatiesystemen die nodig zijn om te voldoen aan de ongekende data-eisen van het 6G-tijdperk.

“In 6G-communicatie neemt het belang van softwaretechnologie toe. Innovatie is cruciaal in het omgaan met de enorme hoeveelheden gegevens die daaruit voortvloeien”, zegt Jinguk Jeong, executive vice-president van het Advanced Communications Research Center van Samsung Research. “Deze technische samenwerking met ARM is dus een belangrijke stap in de richting van de revolutie in parallelle verwerkingstechnologie”. Mohamed Awad, senior vice-president en chief executive officer van de infrastructuurafdeling van ARM, was het daarmee eens en wees op de rol die kunstmatige intelligentie (AI) zal spelen in de behoefte aan geavanceerde gegevensverwerkingsmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *