PS5 Pro garandeert geen heilige combinatie van 4K 60 fps, maar we naderen het


De PS5 Pro wordt verwacht eind 2024 gelanceerd en deze krachtige versie van Sony’s gaming console zal vergezeld gaan van het nieuwe label “PS5 Pro Enhancement”. Hoe zorg je voor de beroemde 4K 60 fps combinatie op alle gestempelde titels? Niet helemaal.

Zoals je misschien weet, bespreken we al enkele maanden het mogelijke bestaan van de PS5 Pro, de spierversie van Sony’s huidige gaming console. Onlangs heeft de lekkage van verschillende interne documenten van fabrikanten de neiging te bevestigen dat de machine tegen het einde van 2024 zal aankomen.

Onze collega’s van Verge hebben de meeste gegevenstabellen voor PS5 Pro al gepubliceerd. Daarom kunnen we een aanzienlijke toename van rekenkracht verwachten, van 10,28 biljoen keer voor PS5 tot 33,5 biljoen keer voor zijn zus. Daarnaast zal de machine een nieuwe gepatenteerde machine learning supersampling techniek aannemen, zoals Nvidia’s DLSS, genaamd PlayStation Spectral Superresolution (PSRR). Hierdoor kunnen we een aanzienlijke verbetering verwachten in de spelprestaties, vooral in de framerate.

In feite rijst de vraag: Zal de PS5 Pro uiteindelijk het begin betekenen van het 4K 60 FPS tijdperk voor alle games? Het moet gezegd worden dat deze beroemde combinatie bekend is bij spelers en al vele jaren een belofte is van Sony en Microsoft. In feite is het, afgezien van zeldzame titels, nooit gehouden. Meestal moet u kiezen tussen twee weergavemodi, namelijk trouw (4K voor 30fps ray tracing) of prestaties (4K upgrade voor 60fps of 1440p).

Voor zover we weten, heeft de PS5 Pro in dit opzicht geweldig werk geleverd, aangezien Sony naar verluidt ontwikkelaars heeft gevraagd om een speciale PS5 Pro grafische modus in toekomstige producten op te nemen. Deze optie vereist het gebruik van consolefuncties zoals PSRR om 4K 60 fps-rendering en ray tracing-effecten te bieden.

Volgens Verge heeft Sony deze functies echter niet noodzakelijk nodig om het verbeterde PS5 Pro-label te verkrijgen. Daarom kunnen games die geen 4K 60 fps bieden, onder bepaalde voorwaarden nog steeds een label op de cover hebben. Daarom kunnen teams die tevreden zijn met het verbeteren van maximale helderheid (bijvoorbeeld van 1080p 60fps tot 1440p 60fps) certificering behalen.

Het toevoegen van ray tracing-effecten of het aanzienlijk verbeteren van framesnelheden is ook voldoende om aan de behoeften van Sony te voldoen. Houd er rekening mee dat de PS5 Pro een “supercharged” modus zal gebruiken. Op basis van VRR verhoogt deze optie de framesnelheid en helderheid van oude titels.

Sony’s eisen voor verbeterde tags op de PS5 Pro waren zeer vergelijkbaar met de eisen die toen door de PS4 Pro werden aangenomen. De fabrikant heeft ontwikkelaars inderdaad een zekere mate van flexibiliteit gegeven om te verbeteren wat ze willen, om de beroemde badge te verkrijgen. Voor studio’s is dit een goed beleid, maar het dwingt spelers opnieuw om een compleet andere spelervaring te hebben.

Met betrekking tot de producten die u misschien geïnteresseerd bent in dit artikel:

KWALITEIT SONY LIS1441 SPEELGOED ACCU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *