Google Maps: Nieuwe functies waar elektrische automobilisten dol op zullen zijn


Met nieuwe updates maakt Google Maps het voor bestuurders van elektrische voertuigen gemakkelijker om laadpalen te vinden. Het doel is om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken door middel van kunstmatige intelligentie.

Ladestations voor elektrische voertuigen zijn meestal goed verborgen, waardoor ze moeilijk te vinden zijn en soms zelfs frustrerend. Deze situatie is zeer problematisch en sommige bestuurders overwegen om terug te keren naar thermische voertuigen. Om dit probleem aan te pakken, zal Google Maps binnenkort gedetailleerde beschrijvingen introduceren van oplaadpunten die door kunstmatige intelligentie worden gegenereerd, zodat bestuurders deze gemakkelijk kunnen vinden.

In tegenstelling tot tankstations is het grote paneel van het laadpunt van een afstand te zien, en het laadpunt bevindt zich meestal in afgelegen gebieden, zoals de bodem van een parkeerplaats of achter een gebouw. Daarom is Google van plan om deze tankstations net zo gemakkelijk te vinden als traditionele tankstations door nauwkeurige instructies op basis van gebruikersfeedback.

Google Maps toont gedetailleerde routes voor laadstations, gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie op basis van gebruikersbeoordelingen, en biedt duidelijke en gemakkelijk te volgen aanwijzingen. Zo kunnen bestuurders instructies krijgen zoals “Ga de ondergrondse parkeerplaats in, volg de borden naar de uitgang.”. Vlak voordat je naar buiten gaat, ga je rechtsaf.

De gedetailleerde informatie van Google Maps is gebaseerd op miljoenen reacties die dagelijks worden geplaatst. Ze bieden de nieuwste en nauwkeurige informatie over laadstations en andere locaties.Charger reviews nodigen gebruikers nu uit om meer gedetailleerde informatie over hun ervaring te verstrekken, zoals het type stopcontact dat gebruikt wordt en wachttijd.

Daarnaast geven voertuigen die zijn uitgerust met Google-applicaties zoals Android Auto snel de locatie, capaciteit en het aantal beschikbare connectoren van het laadstation weer zonder dat hiervoor een chauffeur hoeft te worden gezocht. Google Maps zal ook site aanbevelingen geven voor het opladen op meertraps routes, wat een ware zegen is voor grote rijders.

Door het laadbeheer sterk te vereenvoudigen, zullen deze verbeteringen Google Maps waarschijnlijk een onmisbare applicatie maken voor bestuurders van elektrische voertuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *