Boston Dynamics: Je zult nooit hurken zoals deze nieuwe robot


Slechts een dag nadat het hydraulische model werd stopgezet, kondigde Boston Dynamics de elektrische versie van zijn humanoïde robot Atlas aan. De verschuiving naar volledig elektrische modus symboliseert een nieuw tijdperk voor Atlas in de toekomst.

De terugtrekking van de eerste hydraulische versie van Atlas markeert een belangrijke mijlpaal voor Boston Dynamics. Deze beslissing markeert het einde van een tijdperk, het begin van een nieuw, moderner en mogelijk milieuvriendelijker tijdperk. Deze transformatie sluit aan bij de veranderingen in de robotica-industrie, waar energie-efficiëntie en het verminderen van geluidsemissies prioriteiten zijn geworden.

De nieuwe elektrische versie van Atlas heeft een reeks belangrijke verbeteringen in design en functionaliteit geïntroduceerd. We herkennen dit niet meer, want het gespecialiseerde gebruik van elektromotoren heeft robotbewegingen soepeler en minder lawaaierig gemaakt. Deze hardwareverandering maakt het consistent met de nieuwe generatie humanoïde robots zoals Tesla.

Het nieuwe ontwerp van Atlas bevordert zachtere bewegingen. Boston Dynamics heeft afstand gedaan van blootgestelde kabels en gegalvaniseerde pantsers ten gunste van een schonere en gebruiksvriendelijkere esthetiek. De dreiging van dit nieuwe model lijkt veel kleiner. Men kan zich voorstellen dat dit zal bijdragen aan de acceptatie ervan in zowel commerciële als industriële omgevingen.

Robert Platt, CEO van Boston Dynamics, benadrukte het belang van dit ontwerp en technologische ontwikkeling. Volgens hem helpt het behouden van de naam “Atlas” voor deze robot de identiteit van de fabrikant te behouden en zich aan te passen aan nieuwe verwachtingen. Naarmate robots massaproductie naderen, kan deze strategie in de toekomst opnieuw worden overwogen.

In deze demonstratievideo demonstreert Atlas indrukwekkende wendbaarheid: hij kan opstaan vanuit een liggende positie en moeiteloos lopen. Deze elektrische versie van apparatuur overschrijdt de grenzen van de mensheid. Dankzij zijn krachtige motor kan hij complexe bewegingen met indrukwekkende nauwkeurigheid uitvoeren.

Veiligheid is ook een prioriteit en innovaties zoals de Three Finger Hand zijn erop gericht complexiteit te minimaliseren en kracht te maximaliseren. Dit ontwerp zorgt voor frequentere en gevarieerdere omgevingsinteracties, waardoor Atlas een breder scala aan objecten kan hanteren zonder het risico van storingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *