Gratis: Het aantal storingen in het glasvezelnetwerk zal aanzienlijk afnemen vanwege de volgende redenen

fuite clients factures free

Op MWC 2024 lanceerde Free een nieuwe glasvezel netwerk monitoring technologie genaamd Infrabird. In slechts een paar maanden verminderde het met succes de onderhoudswerkzaamheden met 45%. We zullen uitleggen hoe het werkt.

Net als alle operators worden gratis gebruikers helaas geconfronteerd met onverwachte netwerkonderbrekingen. We herinneren ons vooral de uitgebreide stroomuitval die vorig jaar zorgde voor storingen bij exploitanten in heel Frankrijk. Hoewel deze situaties meestal binnen een paar uur opgelost zijn, zijn ze nog steeds erg ernstig voor veel gebruikers. Daarom is het van cruciaal belang dat de risico’s voor exploitanten worden verminderd.

Gezien dit doel creëerde Free Infrabird. Op LinkedIn beschrijven operators Infrabird als een innovatieve oplossing voor on-site interventie en monitoring van FTTH infrastructuurknopen op basis van Internet of Things en NFC technologie, met name een vroege voorspelling van de gebieden in het netwerk die onderhoudswerkzaamheden vereisen en, indien mogelijk, vroegtijdige oplossing van het probleem.

Het is duidelijk dat het effectief is. Free heeft de afgelopen 18 maanden Infrabird getest in de regio Meaux en de resultaten zijn zeer overtuigend. De exploitant verklaarde dat tijdens deze periode, deze technologie het mogelijk maakt om de onderhoudsvereisten van glasvezelnetwerken met 45%. Infrabid maakt het mogelijk om interventieplannen beter op afstand te monitoren om toegang te krijgen tot netwerkkasten.

Dit is goed nieuws voor gebruikers, want zodra Infrabird landelijk wordt ingezet, zouden ze een aanzienlijke verbetering in de stabiliteit van glasvezelverbindingen moeten opmerken. Free heeft nog geen landelijke lanceringsdatum aangekondigd voor zijn nieuwe oplossing, maar we denken dat het niet te lang zal duren. Vooral omdat exploitanten zijn beloond voor hun inspanningen om milieuvriendelijkere netwerken te bouwen. Als we niet profiteren van deze geweldige communicatiemogelijkheid, zal het spijt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *