Co pilot: Kunstmatige intelligentie genereert valse verklaringen van de Russische president over gevoelige onderwerpen

windows copilot

Microsoft’s virtuele assistent copiloot is het slachtoffer van kunstmatige intelligentie hallucinaties. Hij genereerde een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin, waarin hij het beschrijft als echt, maar de realiteit is het niet. Je hebt misschien een situatie ervaren waarin je er zeker van bent dat je iets hebt gezien of gelezen dat eigenlijk slechts een product van je verbeelding is. Hoewel het vreemd klinkt, is dit een gemeenschappelijk kenmerk tussen ons en kunstmatige intelligentie. Het hallucinatiefenomeen van kunstmatige intelligentie verwijst naar het moment waarop het informatie genereert, alsof ze echt zijn, en ze zijn puur de uitvinding van programma’s. Soms is dit interessant, omdat kunstmatige intelligentie Star Wars en Matrix begint te citeren in een zeer serieuze test. In zeldzame gevallen kunnen de gevolgen onaangenaam zijn en vereisen juridische stappen om rechtsmiddelen te zoeken. In dit verband is het absoluut mogelijk de reeds gespannen situatie tussen de twee landen te verergeren. Volgens een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin over de dood van zijn tegenstander Alexei Navalny, is de co-piloot de kunstmatige intelligentie die Microsoft absoluut wil dat je gebruikt, zelfs als het erop staat. De AI-copiloot citeerde Vladimir Poetin’s valse verklaring en vond het waar Specifiek vroeg het mediateam van Sherwood naar kunstmatige intelligentie en Poetins reactie op de Amerikaanse president Joe Biden, die hem beschuldigde verantwoordelijk te zijn voor de dood van Navarrni. De copiloot gaf vervolgens verschillende antwoorden op basis van de formulering van de vraag, waarbij hij de woorden van de Russische president tijdens een persconferentie citeerde. Behalve dat dit nooit gebeurd is, en deze persoon heeft nooit gezegd wat hij zei. Dit is nog moeilijker te detecteren omdat kunstmatige intelligentie (ten onrechte) de bron biedt waarop het vertrouwt, waardoor de indruk versterkt dat het “de waarheid spreekt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *