Google zal zijn kunstmatige intelligentie trainen met de inhoud die je op Reddit plaatst

Reddit

Google en het sociale netwerk Reddit hebben een overeenkomst ondertekend waarmee Google de inhoud van het platform kan gebruiken om zijn kunstmatige intelligentie te trainen.
Hoe krachtig kunstmatige intelligentie ook is, het moet getraind worden met zoveel mogelijk data. Als ze geen referentiemateriaal heeft, is het logisch dat ze het moeilijk vindt om je vraag te beantwoorden. In de meeste gevallen worden verschillende taalmodellen wanhopig gebruikt op het internet, wat de woede heeft gewekt van de rechthebbenden, die niet aarzelen om een rechtszaak in te dienen tegen het moederbedrijf. Soms worden formele partnerschappen opgericht, zoals hier.
Google heeft aangekondigd een overeenkomst te hebben ondertekend met het sociale netwerk Reddit. Deze laatste maakte in de zomer van 2023 koppen en introduceerde verplichte betalingen voor toegang tot de API. Dit is een belangrijke verandering die heeft geleid tot het vertrek van grote gemeenschappen, de sluiting van veel applicaties van derden en het onvermogen om het vereiste bedrag te betalen. Reddit heeft zich niet teruggetrokken: het platform bereidt zich voor op zijn eerste openbare aanbod en streeft ernaar de omzet te maximaliseren. Volgens insiders zal zijn contract met Google hem jaarlijks €60 miljoen omzet opleveren.
Google en Reddit ondertekenen overeenkomst om hun kunstmatige intelligentie te integreren met social media content
Wat heeft Google ervan gekregen? Toegang tot Reddit’s data API om toegang te krijgen tot content die op sociale netwerken wordt geplaatst. Het bedrijf verklaarde dat dit onder andere zal helpen bij “training”. Begrijpen: Train je kunstmatige intelligentie systeem. We dachten meteen aan Gemini, de revolutionaire nieuwe kunstmatige intelligentie van het bedrijf. Google heeft geen gedetailleerde uitleg gegeven over hoe deze gegevens worden gebruikt, maar verklaarde dat deze gedeeltelijk zullen worden gebruikt om Vertex AI te verbeteren.
Dit is een tool van Google die ontwikkelaars helpt bij het trainen en implementeren van hun eigen modellen of applicaties met behulp van kunstmatige intelligentie. Google en Reddit hebben geen manieren besproken om het gebruik van hun content door kunstmatige intelligentie te weigeren, omdat het bijna overal is en je misschien geen andere keuze hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *