Autoverzekering: de kleine sticker op de voorruit is klaar in 2024

fin vignette assurance

De overheid heeft eindelijk officieel een einde gemaakt aan de beroemde groene sticker van de autoverzekering.Vanaf april 2024 worden de verzekeringscertificaten gedematerialiseerd.De autoriteiten hebben twee jaar nodig gehad om deze langverwachte hervorming van de verzekeringsmaatschappijen door te voeren.

Goed nieuws voor alle verzekerde franse bestuurders, het is de laatste keer dat u zorgvuldig toepassen van de kleine groene verzekering sticker op de voorruit van uw auto.

Vanaf 1 april 2024 zullen de bekende groene stickers namelijk niet meer bestaan.Deze maatregel zal de komende dagen officieel in het publicatieblad worden bekendgemaakt.Ter herinnering: de overheid maakte in mei 2022 voor het eerst melding van het einde van de papieren groene stickers.De autoriteiten hebben meer dan twee jaar nodig gehad om deze “vereenvoudigde en ecologische” maatregel goed te keuren.

In het bijzonder “de bepalingen betreffende de autoverzekeringsverplichtingen zullen niet worden gewijzigd.Alleen de reden om te veranderen, “legt economie en financien uit.Vanaf 1 april 2024 is uw autoverzekering 100% gedematerialiseerd.

Einde van de groene miniatuur: wat verandert u
Wat voor effect heeft dit op jou?Ten eerste hoeft u de ‘groene vlinder’ niet meer aan uw voorruit te bevestigen.Vanaf nu is uw kenteken voldoende.In feite, tijdens de dagelijkse controles, de wetshandhaving kan controleren of u verzekerd bent door het raadplegen van de verzekerde voertuig document (FVA) direct.Het platform stelt alle autoverzekeringspolissen samen die sinds 2019 in frankrijk geldig zijn.

Dit zou het leven voor bestuurders, politie en verzekeraars gemakkelijker moeten maken.Voor bestuurders geldt vanaf 1 april 2024 een boete van 35 euro (jaarlijks vervangen) voor het vergeten van de groene sticker.Voor de verzekeringsmaatschappijen heeft deze maatregel een einde gemaakt aan de uitgifte van meer dan 60 miljoen papieren verzekeringscertificaten per jaar.Op die manier wordt de uitstoot van 1200 ton co2 per jaar vermeden, met name in verband met het drukken en verzenden van de groene kaart.

Voor de overheid zal de dematerialisatie van de autoverzekeringscertificaten ook bijdragen aan de bestrijding van fraude, omdat het gemakkelijker is om papieren formulieren te gebruiken.In frankrijk werden in 2022 meer dan 206 000 mensen gestraft voor het rijden zonder verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *